Välkomna!

Janelle Larsson | 2/12 - 2018

Välkomna, välkomna, välkomna! Som mitt första inlägg som bloggare här på Ridenews tänkte jag köra en liten presentation av mina hästar.

Just nu har vi 5 hästar hemma i stallet + några unghästar här och där haha. På vardagarna får jag till stor del hjälp med ridningen då jag går i skolan. Nu på vintern är det extra jobbigt när det blir mörkt innan jag ens har hunnit ut från skolan vissa dagar typ… Dessutom har vi inget ridhus. Men det funkar! Så när jag går i skolan nu på vintern försöker jag rida 2 hästar om dagen och sen kanske mamma longerar någon plus att min kära kompis (shoutout till Alicia haha) ofta hjälper mig att rida en eller två när hon kan. Känns så gött att ändå ha någon som verkligen hjälper mig så mycket och som jag dessutom har kul och kan prata med. För vissa dagar har man verkligen noll motivation att gå ut i det kalla vädret. På helger och sommaren rider jag så många jag kan och hinner. Okej till presentationen då! Vi börjar väl med stjärnan i stallet!

Staralme ESC Z (Sture) 12 år gammal. Han är en sån speciell häst med en stor personlighet och ett ännu större hjärta. Han lyser verkligen upp hela stallet och är helt klart allas favorit. Honom har jag haft i 2 år nu och vi har verkligen gjort allt tillsammans. Allt ifrån 2:a i Falsterbo, 5:a på EM, NM vinst, till min debut i både 1.45 och 1.50 etc! Han är verkligen min trygghet och vi litar på varandra till 100%.

Grandios O (Gustav) 7 år gammal. Gustav har jag bara haft i ca 3 veckor så vi lär fortfarande känna varandra. Men han är en väldigt fin häst. Lite små busig haha men världens gulligaste! Honom äger vi tillsammans med Grevlunda vilket är väldigt kul! Jag tror mycket på denna hästen och hoppas på att vi kan bli ett starkt team i framtiden när jag ska inta mina år som Young Rider!

Fayolaterma TK (Thelma) 8 år gammal. Hon är en väldigt fin häst som jag haft i lite mer än ett år. Super härlig att både rida och hoppa, men ett riktigt sto! Hon har sina dagar, vissa bättre än andra men för det mesta är det bra dagar faktiskt. När vi fick henne överhoppade hon sig väldigt mycket så vi har tagit det lite lugnt med henne. Men henne har jag startat upp t.o.m 1.30.

Barolo du rouet (Barolo/Lollo) 7 år gammal. Han är veklingen min lilla bebis. Han föddes hemma på gården och sen den dagen har jag sagt att honom ska jag rida! Lilla Lollo är fortfarande lite valpig men jag älskar honom verkligen. Jag har inte tävlat honom super mycket då han varit på utbildning ett tag och han kan vara lite svår för mig när han hoppar 3 meter över hindret och dessutom kräver mycket ben. Dock har jag ridit honom mycket på marken hemma och även hunnit med ett par tävlingar. När han väl koncentrerar sig på sin uppgift så är han helt magisk att sitta på. Så han måste bara komma ifrån det barnsliga lite så blir det toppen.

Baltimore 1178 (Ballan, Bengan, Benjamin etc) 13 år gammal. Kärt barn har många namn. Eller vad säger man? Han har verkligen sjukt många smeknamn. Men i alla fall, Baltimore är väl egentligen den häst som har mest kapacitet av alla hästarna i stallet. Och de första 6 månaderna gick det så bra men sen hände något. Jag vet inte vad men vi har inte riktigt kommit tillbaka till den där toppformen ännu. Det var mycket fokus på Sture i somras p.g.a EM och då hamnade han lite i andra hand. Efter det har vi tappat det lite. Han är kanske inte den hästen som passar mig perfekt heller. Jag gillar mer den lite hetare och kvickare typen och så är ju inte han.  Men vi tränar på och försöker hitta nya lösningar. Han är i alla fall väldigt go i stallet och har även en stor personlighet. Lärt mig mycket av honom också, speciellt på marken. Han kan ju verklige ALLT!

Då var första inlägget klart. GÖTT!!!

 

Barolo och Elsa

 

Thelma

 

Gustav

 

Benjamin

 

 

Sture

 

 

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här