Veckan framöver och helgens tävling!

Janelle Larsson | 29/1 - 2019

Hej på er! Veckan har redan börjat, så jag är lite sent på det som vanligt, men vi kör på en liten inblick i vad denna veckan har att erbjuda.

Måndag: Igår hade jag faktiskt en hästfridag. Det kan behövas ibland. Mamma linade istället Thelma och Julle red Baltimore. Gustav fick en välförtjänt vilodag. Kiropraktorn (Katja) kollade på Sture och Barolo. Båda var fina och Sture kändes bra och redo inför årets första tävling. Skönt när allt är som det ska. Utöver det var det skolan från 08.10 – 15.00 (suck). Men tiden gick ändå helt ok snabbt.

Tisdag: Sitter fortfarande i skolan och håller för övrigt på att somna! Slutar snart och då är det hem direkt och rida som gäller. Jag ska rida Sture och Gustav och förbereda dem inför helgen. Sture ska gå ett lite lättare pass, jobba på att få in högersidan. Det är vår stora svaghet. Gustav ska gå ett lite hårdare pass. Träna övergångar och att ha honom framme för skänkeln samtidigt som han håller sig lugn och avslappnad. Han är så rolig att rida och sjukt samarbetsvillig. Julia ska hjälpa till idag igen då jag inte hinner rida alla. Så hon får rida två också. Antagligen blir det Thelma och Baltimore.

Onsdag: Imorgon är det träning som gäller. Markarbetespass för Sofie med Sture och Gustav. Så vi får se vad hon har planerat. Hästarna är så sjukt pigga nu så ett bra träningspass innan tävlingen passar perfekt! Förhoppningsvis får jag sluta 14 och då hinner jag rida 1 innan. De som inte går får antingen linas av mamma eller Annah. Eller om jag har tur hinner kanske någon av mina fina vänner jogga dem lite :)) Just nu har vi någon häst för mycket för vad jag har tid med… Men vi jobbar på det. Dock hade det verkligen inte fungerat utan all hjälp jag får. Så tack för det!!

Torsdag: Torsdag är första tävlingsdagen så ingen skola. Gött:). Sture går en 1.30 som uppvärmning och Gustav en 1.20. Dem kommer ju vara lagom pigga hehe. Får se vad jag gör med de andra 3 den dagen. Lär rida minst 2 av dem om någon kan köra mig. Men det får vi lösa. Så det blir väl en ganska chill dag.

Fredag: Då tävlar jag bara en klass. Gustav i 1.25 kl.8 på morgonen:) Men det är ändå skönt att bli klar i tid så har man hela dagen framför sig. Har egentligen bara två lektioner i skolan och börjar 10. Så tänkte försöka hinna till andra lektionen iaf. Det är så skönt att ha tävlingarna såhär nära. Bara 10 min hemifrån så man blir lixom inte bunden bara för att man ska tävla. Sture ska joggas lite denna dagen. Får se hur mycket han behöver gå. Beror på hur galen han kommer vara haha.

Lördag: Gustav går 1.30 och Sture 1.45 GBG kval. Förhoppningsvis går kvalet bra så slipper jag kanske rida sista. Har ridit 2 kval än så länge. Första vann jag och andra blev jag typ 9.a så några poäng har jag med mig. Samma sak här, får se hur många jag hinner rida utöver de som ska tävla. Men mitt fokus kommer att ligga på tävling och främst GBG kvalet denna dagen. Wish me goodluck!!!

Söndag: Gustav är klar för helgen då och Sture ska hoppa 1.50 GP om allt känns bra. Har hoppat en 1.50 innan i Herning 3* med 8 fel. Så jag satsar bara på en fin och stabil runda så får vi se hur långt man kommer på det.

Så det är hur min vecka ser ut! Hade ni varit intresserade över att följa med lite under helgen genom fler uppdateringar? Isåfall skriv till mig på Instagram DM. Vi seees

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*