Ombytta roller

Jenny Talinsson | 9/10 - 2019

Jullan och jag gaggade lite om arbetsrotation för ett tag sen.

Förra inlägget handlade om att jag hängde med på tävling för att visa lite hur vi lägger upp jobbet där.

Förutom det blev jag påmind om hur värdefullt det är att ”vandra i någon annans skor”.

På Grevlunda jobbar vi alla med hästar men har olika ansvar, några av oss är mer basen hemma, sen har vi de som är mer på tävling än hemma.

Bilden av tävling kan vara rätt skönmålad i ens egna ögon när någon t.ex. åkt iväg med ”bara” två hästar. Men när man får vara en fluga på väggen ser man kanske också en tuff resa körandes lastbil, stalla upp på vägen, fodra, motionera hästar, göra ren lastbilen, sova, lasta på i gryning för att landa på tävling, ta hand om hästar och lastbil, packa upp och motionera igen. Sen börjar själva tävlingen med allt vad det innebär.

Likadant för hemmagänget som håller hästarna hemma ”startklara” i toppskick medan de jonglerar med stallskötsel, fodringar, klipper hästar, tvättar, släpar ut och in hästar till hagar och maskiner -ja ni vet.

Vi har väl alla börjat där och det är i rätt ände, att lära sig stallets rutiner och sätt att jobba på. Men en tanke jag har är att hemmahjältarna på Grevis ska få hänga med Malin eller Jullan på någon internationell tävling med Peders hästar och jobba. För att själva få uppleva den typen av arbete och förhoppningsvis tjusningen, men också för att hämta inspiration till vardagen såklart! 

En annan kul typ av rotation i arbetslaget vore ju om groomarna och ryttarna bytte jobb för en dag.

Anar småkaos. Fast lite rart ändå. (Nu får jag massa bilder i huvudet)

Eller låta hästarna sköta ruljansen medan vi blir omskötta och serverade med mat…
Fast de är ändå rätt hjälpsamma som det är, här fyller Bingo i vår dagbok vid slutet av dagen.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här