Fixardagar på Grevlunda

Jenny Talinsson | 31/3 - 2020

Vi, liksom de flesta andra som jobbar med hästar, är väl ungefär lika ”isolerade” som vanligt så att säga. Hästar för hela slanten ni vet.

Skillnaden är väl egentligen bara att vi nu har tiden att göra sådant som definierar ”vanligt fölk”, som att träffa vänner från annan socken, gå på bio, hänga på Emporia eller vad man nu suktar efter. Kvällarna känns ju alltid längre nu när det är ljust längre!

Men det gör vi självklart inte, liksom majoriteten undviker vi att utsätta oss för onödiga risker utan ”håller oss hemmavid”.

Just nu under påsktider lyssnar även vi på Lisens rekommendationer till sina barn innan de kliver in på Ica’t -glöm inte att vi pratar skånska nu!!

Stockholmare står lite lågt i kurs här nere just nu stackarna. Österlen ÄR Stockholm under påsken. Tror dock att de flesta är duktiga och följer råden om att inte resa någonstans.

Nåväl, vi har en bra Plan B en tid framöver med tanke på omständigheterna. Inställda tävlingar gör att dagarna kan fyllas med annat som är bra att få gjort. Hästarna ska såklart fortfarande ha sitt men utöver det kör vi just nu stor-röj och fix på gården. Med all personal på hemmaplan hinner vi med en hel del.

Måndag startade med att tillsammans med Peder röja på vår (hö)skulle och förråd. Där finns allt. Jag menar ALLT.  Igår alltså. Idag säger jag fanns allt.

Min enda kommentar gällande det är; funkar skullen som en sorts passkontroll innan inträde till containern? 

Jag kommer (läs på skånska nu) min själ släppa förbi allt bakvägen, raka vägen till containern i framtiden.

Medan hästarna har myst i hagarna har vi pulat med andra saker, bjuder på en inblick här.

Här leker jag landskapsarkitekt. Jag älskar att fixa på vår Agriabana.


Skämt åsido Passkontroll ÄR också BRA! Allt ska såklart inte hamna i containern, det är för skräp. Det känns så bra när saker som inte används kommer till nytta för någon annan.

Jossan och jag oljar inte bara in sadlar, vi tar även emot ett obegränsat antal utemöbler då vi har stor mån av tid för detta denna vecka.
Mallans goal för den här otävliga säsongen är att lära alla hästar att gå på vår treadmill. Vi stöttar henne till fullo i det och bistår med assistens! Återkommer med resultat.
Vi firar årets kallaste dag med att flytta ut hindren till utebanan.
Vår egna lilla elmätare Jullan tar tempen på staketen. Elaggregaten har något emot oss, så är det bara. Likewise.
Ny tradition! 
Varje måndag överraskar vi i par övriga kollegor på lyxfrulle. Om vi gillade måndagar innan så älskar vi dom nu! Steffi och jag satte ribban. Ursäkta suddig bild, blev lite dåsig.

Peppa varandra, hitta ett ljus i tunneln och tvätta tassarna, hejdå så länge!

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här