Teamigt Team

Jenny Talinsson | 22/11 - 2019


Dagarna rullar på, leriga hagar, taggade hästar i skrittmaskinen,  tävlingar kors och tvärs, full tvättstuga, tappsko, sydd ”hästnäsa” efter ett bett av grannen, personalen är pepp, någon behöver pepp, ändra fodertavlor, hästar klipps oavbrutet. Just ja, jobbansökningar hanterar jag på sträckor mellan olika moment. Höstslask och kommande vinter får man ta som det är, livet är inte bara sommar och sol.

Aktiviteten i vilket stall som helst antar jag, vardag.

Humöret på topp efter att ha välkomnat hem gänget som tävlat i Flyinge. Och all utrustning.

Då och då behövs det något som bryter vardagen, som en clinic.

När jag såg att Kyra skulle komma till Flyinge visste jag direkt att jag ville ta med ”kidsen” (mina fina kollegor alltså), kände med en gång att det är min skyldighet att låta dom ta del av legendarisk ridsportkultur. 

Vårt team är så jäkla fantastiska på många sätt och jag vill framförallt lyfta fram att alla har en otrolig arbetsmoral. Oavsett stil på dagen är det en fin stämning medan det jobbas på noggrant och ansvarsfullt. En annan härlig sak tycker jag är att alla är teamplayers, man ställer upp för varann och det ger energi till gruppen.

Beröm på frullen och värt att fira med pizza och clinic, så efter en aktiv dag hemma drog vi mot Flyinge en timme bort. Rally i två bilar då fransk praktikant hoppade in i duschen när alla andra klev in i bilen för avfärd. Möjligt vi tog för givet att svenska språket satt sig efter några veckor hos oss. 

Ni har säkert varit på eller läst om clinicen så själv summerar jag den kvällens inspo-boost med att jag vill ha en häst och att det är dags att börja rida igen. Fantastiska Kyra, tänk att så mycket erfarenhet, kunskap och personlighet får plats i en liten människa, coolt! Härligt att få ta del.

Say cheese!

Vet ni, först tänkte jag kläcka överraskningen på väg till Flyinge men av tidigare erfarenhet tänkte jag om. Det kan ju vara så att de faktiskt inte vet vem Kyra är, bättre att jag hinner med en ordentlig presentation innan i så fall tänkte jag.

Men no need to worry, av blickarna att döma visste dom, lovely!

För er som inte vet har vi ett stående quiz för nya medarbetare/praktikanter och den har en basfråga, ”vem är Hugo Simon?”. Kan leda vidare till vad hans mest framgångsrika hästar heter/hette. Sen fortsätter vi med andra legendarer. Här är en skön, vem är Ulla Håkansson? ”Är det inte den där läktaren i Falsterbo”? #ohdear

Bäst var ändå en praktikant från en yrkesutbildning som inte hört talas om Totilas. #ojoj Läge att berätta och leta upp filmer, det leder alltid till något gott.

Ofta är Lisen med på frullen när vi drar igång med quizen, hon manar till att läsa mer, att kunna sin ridsporthistoria.

Dagens tips!

Jag rekommenderar alla att ha en valp på jobbet, varför betala dyra kurser i stresshantering när man kan ha en sån här istället? Gosedjur alive. En gång i timmen måste man hämta den, krama, prata gulligt  och gå en promenad där det är omöjligt att tänka på något annat än på gosedjuret, sen tjoar man med stor inlevelse när den är duktig på toaletten. Bra grejer.

Bianca the corgi
Var tvungen att vara barnvakt när matte var på tävling. Stackars mig.

Friyay!

Chefen just nolla i datorn!

När man hinner laga ett mål mat och lagom slänga sig i soffan till detta, strålande

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här