Jakten på stjärnorna

Lisen Bratt Fredricson | 14/9 - 2018

Hej. Det är midnatt och har lite panik över att jag lovat att skriva ett inlägg. Trött.. vi drog på fölauktion efter tävlingarnas slut. Ringde Peder på vägen dit och upprepande gånger sa han – köp inga föl, köp inga föl, köp inga föl! Och… vi köpte inga föl för vi fick inga föl.

Vi köpte inga föl! 

Som godis i en godisskål

Vi har 5 jättefina hästar med oss men det var mest 4 fel, någon på 8 och en dubbelnolla. Stephanie red alla kanonbra som vanligt. Man pratar om kvalité på hästarna men jag noterar att även kvalitén på de svenska ryttarna är mycket bättre i år än det brukar vara.

Träffar många av de större handlarna här, de har en scout ( talang scout) på varje framhoppning och får signaler om vilken häst de ska bege sig för att kolla in. Vi pratar buisness, röntgen bilder, utbildning, erfarenheter. I Frankrike är man trött på startlistor fulla med Kannan och Diamant de Semilly hästar. Samma sak lista upp och lista ner klagar dem. De frågar om Sverige och många meddelar att de slutat komma till våra unghästtävlingar då det tröttnat på att inget är till salu. ”You sweeds are special..” Här är allt till salu.  

Jag och Eva

Jag är här med min kompis Eva Ruggieri vi brukar äga hästar ihop men just nu har vi ingen då vi sålt. Vi lärde känna varandra när Eva för några år sedan kontaktade mig och ville vara med och äga häst och därefter har vi blivit mycket bra vänner och ses mest på olika tävlingar eftersom hon bor i Luxenburg.

After Eight väckte stort intresse i Zangersheide, han blev såld och några efter vann han Palm Beach Grand Prix

Tävlingarna här väcker intresse från hela världen och blandar proffs med amatörer i startlistan. Det märks inte minst på framridningen då det kan bli en del kontroverser. Apropå framridning kolla gärna in den här framridningen från Rom som Sylve Söderstrand filmat  HÄR. Bra målbild för framridningar. När jag var här nere för 22 år sedan som jag berättade om HÄR , blev det helt kaos när jag hoppade fram After Eight , hästen satte in 2 växlar till och flög högt över hindren. Hästhandlarna blev helt vilda, det var en klunga som följde mig nästan hela vägen in på banan, väl där inne flög han ännu lite till, höll knappt på att ta mig ut från banan för denna rockkonsert av klunga som ville köpa hästen. Såld blev han och jag köpte en ny lastbil och 2 hästar till. Starten av det jag gör idag. 

Hejar på Therese Nilshagen s dressyr runda från hoppmeckat

Det som är svårt här är att alla klasser går samtidigt på tre olika banor så man får ha koll på startlistorna. Paus blev det då Therese Nilshagen red sin lag runda på VM. Sååå bra. Shit vad bra hon rider. Ska bli väldigt kul att se henne och Anna Blomgren hålla clinic ihop på Elmia. Det ska bli så speciellt och spännande att se. HÄR har ni mer info om clinicen. Patrik red en helt magisk runda ( säger man kanske inte om dressyr men ni fattar!) Så synd att de inte fick medalj det var ju så nära.

Hej så länge!

Lisen Bratt Fredricson

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*