Dagarna med häst och hästfolk

Louise Nyberg | 10/5 - 2020

”Vad är det för fel med att vara lite tacksam?” Sade plötsligt Jossan. ”Luta sig tillbaka, vara nöjd med det man har och uppskatta det lite oftare. Herregud, vi har massor med saker vi kan uppskatta.”
Jossan avbröt sig själv med att skrika rakt ut i förskräckelse när hon såg hur en fågel lyckats bajsa ned ett av hennes fönster.

 

Hovslagar-Lasse sa till mig över telefon i veckan;
”Lollo, jag tycker du ska säga till dig själv att du är för jävla bra.”
”Ok…?”
”Jamen, tänk så här. Hur många personer kan du komma på som är bättre än vad du är?”
”Eh….”
”Där ser du! Du kommer inte på en enda!”
Och det mina vänner, är vad jag kallar veckans peptalk.

 

”Du borde ta lite mer risker” sa en annan person till mig. ”Chansa lite, varför tänka safe?”
Nej, jag chansar inte. Svaret på varför är för att min familjs, mina vänners och mina hästars välbefinnande kommer alltid först. Det är ingenting jag kommer ”spela casino” på eller ta för givet. Jag tänker värna om det.

Jag får nypa mig i armen när jag inser att jag har mitt största intresse som jobb. Här ser ni mig på min nya ridskolekollega Melenie, som vidareutbildas. Foto Jenny Zachén

Mina arbetsdagar kantas av många flitiga hjälpredor. Denna är bra att ha i spöregn.

Jonna, 5år, vill varje dag nå sitt mål att bli bättre än Peder. Jag är så glad att få vara med på mina elevers ”ridresor”, som den här till exempel. Foto Reed Alveheim

En annan ”ridresa” som jag har förmånen att följa; Linda och Mambo. Jag vet att ridskoleryttare har favorithästar, men jag är också övertygad om att ridskolehästar har favoritryttare.

Jag är så glad att Lyadalens Rocket Man nu bor hos oss på foder i ett år. Det visade sig att hans uppfödare är min klasskompis Madelene Lööf från ridlärarutbildningen. Stort tack till hästägare Jessica Simonsson för förtroendet. 

Stall Grana Ponnyteam är en vision jag hade när jag startade det; idag har det blivit en extra familj bestående av både vuxna och unga. Jag är lyckligt lottad att få dela resan med min syster och att vi kan kombinera våra styrkor.

På bilden: Evie/Monty, Emma/Ballycar, Catrin/Duke och min syster Linda på Manne.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

2 kommentarer på “Dagarna med häst och hästfolk

  1. Ja, livet är verkligen underbart och man mår bra av att stanna upp och njuta och att vara tacksam. Tack för ett härligt inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*