Det är här vi vill vara

Louise Nyberg | 4/4 - 2020

”Lollo, du ska bara veta hur tacksamma vi är för att ni håller igång denna verksamhet. Det är ett välbehövligt avbrott i den overkliga verkligheten vi nu lever i. Jag tror att ridskolan gör en stor tjänst för samhället.”

 

Såklart att vi blir glada för uppskattning och det gör att vi fortsätter brinna för att Hufvudstas (ridskolan och ridklubben) verksamhet ska bli ännu bättre. Vi är många som arbetar hårt och gör vårt bästa. Hästarna blir vår gemensamma samlingspunkt.

Men det råder oro även på ridskolan. Samma oro som i resten av världen; Corona-oron.
Hästarna är Corona-safe och eleverna uppskattar att ”allt är som vanligt” på ridskolan.
Vi i personalen fortsätter åka till veterinärkliniker, ha lektion och utbilda hästar; men vi kramar varandra mindre än vanligt. Alla raster görs i ensamhet för att minska smittspridning, kafeterian är stängd så den samlingspunkten är saknad av många.

 

Att 50 personer inte får samlas påverkas även vi av. Vi räknar personerna på läktaren, vid behov låser vi läktaren, överallt sitter skyltar med anvisningar. Vår fantastiska ungdomssektion har tydliggjort allt genom att göra en egen film som ligger ute på Hufvudstas sociala medier.

 

Vi lever med ett hot över oss om vi inte kan hålla dessa rutiner. Om det skulle anses att för många människor samlas hos oss på Hufvudsta kan verksamheten tvingas att stängas ned. Då är i så fall denna oas i vardagen borta. Vi har diskuterat frågan huruvida verksamheten skulle se ut om det hände.
Vi vill helst slippa det scenariot och har vädjat till våra elever och anhöriga att hjälpa oss försöka behålla vardagen på ridskolan. Trots restriktioner.

Innan den här 50 personers gränsen, rådde restriktioner på tävlingar runtom i landet att varje tävlande endast fick ha en medföljare med sig på tävlingsplatsen. Jag kunde knappt tro det var sant, att polis faktiskt besökte några av dessa tävlingar. De kontrollerade publikantal och sa till de som inte följt bestämmelsen en medhjälpare per tävlande.

 

Det är här vi vill vara. I stallet, på ridskolan. Hufvudsta Ridklubb har blivit utsedd till årets barn- och ungdomsförening 2020 och därmed vunnit ett pris på 10.000kr. Behöver jag säga att vi är väldigt stolta?

Vi lever i märkliga tider, men vi har övervunnit motgångar tidigare. Jag är övertygad om att tillsammans kommer vi även kriga igenom den här (corona) stormen också.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*