Det som inte syns i rosettbilden

Louise Nyberg | 5/8 - 2020

Japp. Vi har alla tänkt samma sak. När vi ser alla tjusiga rosettbilder på instagram och tänker: åååååh vad bra det går för alla andra hela tiden!

Men. Ibland finns det en historia bakom rosettbilden som vi inte ser…

 

Här ser ni en bild efter att jag och min förra häst Goldfinger H-C ridit ärevarv. Det som inte syns på bilden är att jag låg hemma matförgiftad dagen innan och ramlade av i omhoppningen.

 

Filippa Stenlund hade så ont i magen på framridningen att hon var på väg att stryka sig från sin start. Istället vann hon klassen!

 

Johanna Larsson berättar hur hon och hennes häst vann deras andra tävling tillsammans. Trots att de inte hann värma upp något alls då hästen hade väldigt mycket sadeltvång! Så uppvärmningen var att snurra runt runt och försöka hoppa upp på hästen, men när de väl kom in på banan var han helt med henne på noterna.

 

Johanna Oskarssons ponny, när de startat pay and jump där alla fick rosett oavsett antal fel. Historien bakom är att Johanna inte kunde hoppa fram då ponnyn bara bockade. Inne på banan så stack ponnyn ut och tillbaka till framhoppningen typ fem gånger. Trots det var Johanna stolt som en tupp att inga hinder revs!

 

Marina Kankaanpää åkte hem med två andraplaceringar med en ponny hon hunnit sitta på två gånger innan tävling, på grund av hästen hon skulle ha tävlat blev halt.

”Att jag ens ändå valde att starta var ju egentligen bara helt på kul” säger Marina. ”Men vi fortsatte tävla några gånger bland storhästarna och kammade hem flertal vinster och placeringar.”

 

Rebecka Landenberg berättar om vad som egentligen hände när hon fick sitt DM brons i dressyr:

”Det komiska som hände var att hästen gjorde ett luftsprång inne på banan när underlaget skvätte på staketet och drar tyglarna HELT UR MINA HÄNDER. Precis framför domaren innan vi ska vända upp och göra ett byte. Jag hinner samla upp tyglarna i sista sekund men håller i dem helt galet då dom har trasslat sig. Resten av programmet rider jag med fel tygelsida i fel hand.”

 

Ellen Cecilia Hedlund tog hem seger i första tävlingen med sin häst.

Trots att de hade kört fast med transporten, hästen hade hoppat över bommen och de fick lov att lasta ur i ett dike. Snabbt sadla hästen för att direkt trava in i collectingring. Hon hann trava en volt i vardera varv men inte galoppera fram alls. Väl inne på banan var det som att hästen inte gjort något annat och de belönades med vinst.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*