Helgens rid(sim)tävling

Louise Nyberg | 7/7 - 2020

Vi har inte fått tävla på hela våren på grund av de omständigheter som varit i världen. Det har gett oss alla tid att reflektera. Det har gett oss tid till att träna.

 

Viljan att göra rätt och fatta rätt beslut för samhället i denna kris, tror jag har funnits hos alla. Men tävlingsuppehållet har skapat vissa problem och frågeställningar. Vad är rättvist? Vad är viktigt?

 

En ryttare eller kusk vars yrke bygger på tävlande. Hästägare som vill se ryttaren eller kusken leverera tävlingsresultat.

Hästar som kanske fått några månader välbehövligt lugnare tempo. Kanske blir konsekvensen ett överdrivet tävlande nu när allt drar igång?

Juniorer och young riders som under flera års tid matchat mot just år 2020 som deras sista möjlighet att satsa. Köpt in rätt hästar, lagt upp träning och skapat sig rätt möjligheter. De vet att de inte har råd att köpa en häst som matchar en likadan satsning upp i nästa steg i karriären. Dessa ryttare möts med frågor ”är det verkligen så viktigt att tävla” från personer som inte satsat lika hårt.

Hästar som säljs, sjunker de i värde på grund av uteblivna tävlingsresultat? Eller hur mäter man en hästs värde?

Ryttare tappar motivation på grund av utebliven tävlingssäsong, eller rent av slutar. Vi kanske har fått tid att reflektera över var vår drivkraft ligger?

Ryttare som kommit med i mästerskapsatsningar för dessa år. Även om mästerskap skjuts upp, kommer de klara att behålla sin formtopp? Eller behålla sina bästa hästar? Ta fram nya hästar?

 

Var min drivkraft ligger vet jag redan. Jag har inte behövt år 2020 för att komma på vilken den är; det har jag vetat sedan tidigare.

 

Nu när vi äntligen får tävla, tycks vi trotsa vädrets makter. Tävlingsglädjen är helt enkelt större än misstron till vädergudarna!

 

Victor Victor satt i domartornet under terrängprovet på Stora Wäsbys fälttävlan. Han lyckades få på film hur Ulrika Candlerts debut på Nirwana blev allt annat än torr.

Eva Andersson förevigade fler tappra funktionärer på Stora Wäsbys fälttävlan! Bra jobbat!

Emelie Colérus lyckades fota detta tappra ekipage under den blöta fälttävlanshelgen.

 

Här syns framridningen till min och Ulmus dressyrtävling i helgen, i Eskilstuna. Inne på banan frågade Ulmus mig om han verkligen skulle gå i vattenpölarna, jajamensan svarade jag! Vilket gav en tredjeplats. Fotograf Charlotte Hellström.

Trots blött väder var humöret på topp när Rebecca Husberg och Laguna tävlade MsvB:2 på Vallentuna Ridklubb!

Även på Hallsta Ridklubb regnade det när Elsa Ekman tävlade hoppning i helgen. Elsas fina hästar krigade för sin ryttare!

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*