Jag behöver ett sto i mitt liv

Louise Nyberg | 21/2 - 2020

Anledningen till att jag behöver ett sto i mitt liv, fick jag igår när jag var på Euro Horse mässan och Gothenburg Horse Show;

Rosa bling benskydd

Rosa bling luva

 

Men nej jag ska inte ha någon mer häst, räcker med de åtta valacker som min familj har just nu.

 

Monty som är senaste tillskottet i min ponnyflock har inget tävlingsschabrak vilket jag köpte igår. Mörkblått med silverkant och namnet inbroderat, för att vara enhetligt med de andra ponnyerna. Innan jag betalade för schabraket, ringde jag mamma för att dubbelkolla så hon inte redan beställt ett. Det hade hon inte och jag beskrev att schabraket var likt de andra ponnyernas men inte exakt likadant.

 

En stund senare ringde mamma upp igen.

”Jag tänkte att vi kunde köpa nya tävlingsschabrak till de andra ponnyerna också!” Föreslog mamma.

”Nej”, svarade jag.

”Jo men så de är exakt likadana som Montys!”

”Nej.”

”Jag kan betala.”

”Nej, mamma, det är onödiga pengar. De andra ponnyernas tävlingsschabrak är fortfarande i bra skick.”

”Får jag prata med Martina?” Försökte mamma. Martina var min kompis som var med mig i Göteborg. Jag vet inte vad mammas plan var;

– få medhåll av Martina.

– få Martina att övertala mig.

– eller ge Martina pengar att köpa nya tävlingsschabrak till ponnyerna för.

”NEJ mamma, du får INTE prata med Martina.”

 

 

Första gången Martina var på Euro Horse mässan och hon konstaterade att det krävdes en plan för att hinna se alla butiker. Tack vare Martina tog vi oss systematiskt genom hela mässan.

Två av Ponnyteamets solstrålar som sprider glädje. Och skurar hästsläp efter avslutad dressyrtävling. 

 

Nu är vi på väg hemåt. Dags att rida hästar, träna elever och sköta stall. Tro det eller ej, men på söndag har vi planerat in en utomhus terrängträning. Tack vare detta varma februari vädret kan ”fälttävlanssäsongen” starta tidigt.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*