Låt oss andas in sommar

Louise Nyberg | 4/6 - 2020

Sommaren är varmt välkommen. Då årets första fem månader inte alls blev som jag tänkt mig, eller som någon alls tänkt sig, så får vi andas lite sommar nu framöver.

 

Tänka träning och tävling utan att ha tävling att åka till, har gjort den här våren annorlunda från alla andra år. Mina ryttare i teamet beundrar jag för det tålamod de visat med situationen som varit och för all hjälp de ställt upp med. Tack, bästa ni.

Adina och Monty ”tävlingsdebuterade” i helgen, dubbelt felfritt. 

 

Året 2020 inleddes för min familjs del med ett besked om bröstcancer, den drabbade var min superhjälte till mamma. Inte nog för att det är jobbigt att ha bröstcancer, det är extremt jobbigt att ha det under en pandemi. För familjen har hästarna varit en tillgång och inte ”ett måste” under den här perioden. En tillgång på glädje. Mamma har följt alla våra äventyr under våren genom social media, filmer, bilder och rapporter.

Mina superhjältar till föräldrar, jag och Goldie. Vi lever ihop på gården men omständigheterna har gjort att det är flera månader sedan jag kramade om min mamma senast. Snart kan vi äntligen åka på hästäventyr ihop igen.

 

För att få ihop vardagen, har min bror under våren lagt ned fler timmar på gården. Han har axlat några av mina och pappas uppgifter, pappa har skjutsat mamma till läkarbesök, jag har tagit mig an några av mammas uppgifter i kombination med ridskolan och ponnyteamet. Brorsan har varit en fantastisk klippa.

Jag, syrran och brorsan.

 

Syrran har precis avslutat sin tre år långa utbildning till hippolog på Flyinge/Strömsholm. Hon har kombinerat det med att satsa på sin häst Manne, pendla hem till oss på gården för att hjälpa till samt arbeta på Sollentuna Ridskola.

Syrrans examensarbete som hon gjort tillsammans med sin klasskompis Fanny Svensson. Denna fantastiska film gav dem ett stipendie på avslutningen med skolan.

 

Längre dagar i skönt väder gör det enklare att jobba. Här bild på Czardas, som fick ridas ut i skogen en sen kväll.

 

Vi jobbar på. Förbereder sommarhagar för betessläpp, krigar mot ogräs, mockar vinterhagar, jobbar på solbrännan. 

 

Det finns alltid saker att fira. Som att kombinera födelsedagsfirande med personalmöte på ridskolan.

 

Chefens häst Bella har haft besvär med ett öga. Hennes nya solbrillor ska underlätta mot den starka solen.

 

Ridskolans älskade ponny Dino, 29år gammal, som ibland tappar elev av ren centrifugalkraft går nu i pension. Ridenews redaktör Catharina har köpt gård dit han får flytta, vilken lycka! Det blir dubbla känslor; samtidigt som jag gratulerar hennes dotter Juno som ser fram emot dagar med Dino, så tröstar jag ledsna ponnyelever som kommer sakna honom otroligt mycket. 

 

Första halvan av 2020 har varit överväldigande, vi får se vad andra halvan utmanar oss med.

”Don’t say, why me: say, try me”

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*