Life-hacks i stallvardagen

Louise Nyberg | 31/1 - 2021

Vi har nog alla små och stora saker för att underlätta vardagen i stallet. Några life-hacks som jag använder mig av;

 

– genomfrusna vattenhinkar/vattenbyttor vänder jag upp och ned på. Häller varmt vatten på utsidan av hinken så all is inuti lossnar och då slipper jag krossa ur is.

– när jag jobbade i England, blev vi lärda att alltid ”snurra” tränsen när vi smörjt dem. Det var för att de ska hänga snyggare och jag måste säga att de då är enklare att packa med sig på tävling. En rutin som jag lyckats applicera på några av tjejerna i ponnyteamet.


– en höbjörn att packa höpåsar i, slår alla andra lösningar i världen. Underlättar mitt liv med många minuter mindre arbete per dag.

– granris och sly in i hagen för att ge hästarna sysselsättning.

– hästar som har sönder varandras täcken i hagen, ger jag ett ”lektäcke”. Ett redan utslitet täcke som jag drar bort alla remmar och spännen på, så leker hästarna med det täcket istället för varandras.

Goldie och Portos med sitt lektäcke.

– mugg och strålröta; första hjälpen-spray har visat sig ha bäst effekt på mina hästar.

– För att skydda skimmelsvansar från att bli smutsiga i transporten till tävling: flätar vi svansen, viker den dubbelt och trär i den i en ridstrumpa. Fungerar väldigt bra som svanspåse.

– För frusna tår finns det värmesulor som laddas i eluttag och läggs i skorna/stövlarna. Då slipper man rida i klumpiga vinterstövlar.

Jag och Czardas från helgens ridtur.

 

– Det bästa jag gjorde i somras, var att organisera alla hästtäcken i stora och täta lådor. Lådor man i vanliga fall förvarar sand i; gigantisk storlek och inbrottssäkra mot råttor.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*