Lyckliga hästar

Louise Nyberg | 29/1 - 2020

En sak som jag varje dag frågar mig som hästägare, är om mina hästar är lyckliga.

 

Tambor skuttade tydligen runt så mycket på senaste uteritten att han tappade ryttaren. Han var upptagen med att ge ifrån sig sina pip och befinna sig mer i luften än på marken.

 

Silver trivs i sin hage. Han trivs så mycket att han själv styr sina hagtider (vi människor har inget att säga till om).

 

Killen lägger aldrog bak öron mot någon, vare sig människor eller hästar. Vi tror inte att han vet hur man gör.

Jag och Killen

 

Monty älskar att vintern är som den är i år. Han lyckas varje dag rulla hela pannan i leran. (Vi vet inte hur han lyckas).

 

Ballycar klagar aldrig på att gå till jobbet. Han säger aldrig nej utan frågar istället alltid; hur mycket? Det känns alltid som det finns mer att hämta och han är rolig att rida varje dag.

Ballycar 

 

 

Manne verkar nöjd med att vara hemma. Jag tror att oavsett vilka stall Manne flyttar runt till, så är Grana alltid hemma för honom. På lördag är han tillbaka på Strömsholm, där Syrran pluggar.

 

Ulmus har fyllt 20år men känns finare än någonsin att rida, leker i hagen ståendes på bakbenen och känner sig speciell när han får åka på träning bortaplan.

 

Czardas sätts igång den här veckan efter sin vintervila. Det har inte gått någon nöd på honom; han har lattjat med sin fritidspedagog Ulmus i hagen.

För några år sedan hade vi två halvblod som hette Goldie och Portos. De kunde leka flera timmar i sträck med sitt ”lektäcke” i hagen.

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*