Små och stora äventyr

Louise Nyberg | 14/7 - 2020

Sommar och bland det bästa jag vet är att slippa ha tider att passa (förutom hästarnas fodringstider). Hinner lägga betydligt mer tid på pyssel och skynda långsamt med varje häst, samt är väldigt flexibel med vilka tider jag kan träna för tränarna.

 

Mina ponnyer tar jag in dagtid så de får vila. De är ute nattetid. 

 

Under sommaren har vi kurser hemma. Här syns Ulmus på terrängkurs med Aneta. Min syster Linda Nyberg höll i den kursen.

 

Min kompis har bestämt sig för att köpa häst. Jag frågade hur hon tänkt sig träningsupplägg, logistik, ryttare osv med sin nya häst.

”Men Lollo, nu tycker jag att du ställer tråkiga frågor. Jag har ju svar på de roliga frågorna! Som vilken storlek och färg på häst jag vill ha!”

 

Czardas har dressyrtränat för Nina samt varit på programträning. Jonna och hennes ponny Nutella gjorde debut på bortaplan på programträningen.

 

Czardas har även varit på terrängträning.

”Varför uppskattar inte matte mina bockningar lika mycket som jag själv gör?” verkar Czardas tycka.

 

”Hur många kommer det vara i publiken?” Var Jonnas stora fråga inför programträningen. Hon ville visa upp Nutellas fina rosetter i manen. Vi förklarade att det nog bara skulle vara domaren och Jonnas mamma i publiken. Men så dök det upp två sommarjobbare på läktaren, så publikantalet fördubblades.

 

Malin har varit på hoppkurs i helgen för Rolf-Göran Bengtsson. Hästen övernattade på träningsanläggningen och till sin förfäran upptäckte Malin på morgonen hur hästen lyckats dra av sig bägge bakskor i boxen.

Att ställa in en hoppträning för självaste RGB på grund av saknade bakskor, kändes inte som ett alternativ. Underlaget på banan var trots allt mjukt. Så hästen fick fint hoppa kursens sista pass barfota bak.

 

Jag och Czardas, i möte med skogens konung.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*