Sommartempo och bloggstart

Louise Nyberg | 28/6 - 2019

Dags för första blogginlägget på Ridenews!

Jag tänkte börja med att berätta lite om min hästbakgrund. Våren 2011 blev jag klar med min YH-utbildning på Vreta i Linköping; inriktning ridlärare och hästföretagande. Sedan dess har jag arbetat som ridlärare, först på Solna Ridskola och sedan hösten 2016 är jag ridlärare på Hufvudsta ridskola.

Hufvudsta har 40st ridskolehästar; det beror på hur man räknar, eller rättare sagt var man räknar. Vi har ett ridhus på 20x40m samt en större ridbana och lyckas ha 630 uppsittningar på våra lektioner varje vecka med de förutsättningarna.

Hela mitt liv har jag bott på familjens gård i Vallentuna. Här driver min familj idag Stall Grana, där vi har plats för 36 hästar totalt. Förutom familjens egna hästar så fylls boxarna av inackorderingar. Det finns ständigt arbetsuppgifter som behöver göras på gården men jag är tacksam för de träningsmöjligheter som finns. Vi har ridhus, ridbana, möjligheter att rida ut, en mindre gräsbana och tränare som regelbundet kommer till gården.

Jag brukar få frågan hur många hästar jag har. Det beror på hur man räknar, brukar jag svara. Min egen häst, Czardas (efter Hip Hop – Maraton) är en valack på fyra år. Just nu har han en lugnare period då han vuxit mycket under våren och han har inte tävlingsdebuterat ännu. Jag köpte honom när han var två år och har tillsammans med min tränare, min syster och mina ponnyryttare ridit in och utbildat honom.

Min syster har två hästar Ulmus (efter Roderik – Brustolon xx) född 2000 och Manchester (efter Marwin – Turban Rose) född 2012. Ulmus tävlar dressyr och honom har vi haft sedan han var åtta år. Manchester kallar vi för Manne, han var ett och ett halvt år när vi köpte honom. Manne har vi ridit in och utbildat själva, idag går han mest fälttävlan.

Sedan är jag ägare till fem ponnyer som ingår i mitt Stall Grana Ponnyteam. Två stycken kategori C (Silver och Imma) samt tre stycken kategori D (Tambor, Killen och Ballycar). Dessa fem ponnyer och deras ryttare finns representerade i både dressyr, hoppning och fälttävlan.

Jag tycker det är jätteroligt att en bred blandning i min vardag. Det känns verkligen som jag får alla delar; morgonfodra hästar, ta hand om stallet, lära barnen på ridskolan att fatta sin första galopp, hjälpa vuxeneleverna på ridskolan att hitta fler verktyg i sin ridning, utbilda hästar, hoppträna, ha träning för ryttare med egen häst, coacha ponnyryttare på dressyrtävling och åka ned till Skåne för att tävla fälttävlan.

Min tanke med bloggen är att dela med mig av mina tankar och jag hoppas ni vill följa med på mina äventyr!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.