Welcome to the Circus!

Louise Nyberg | 23/10 - 2019

När jag möter nya elever och föräldrar brukar jag säga; welcome to the circus. Vissa veckor är cirkusen liksom mer i rullning än andra.

 

Möjligheten jag har att göra (och vara med om) så mycket olika saker varje vecka hade aldrig varit möjlig om jag inte haft alla fantastiska medmänniskor omkring mig. Genom att vi jobbar som ett team gör vi det möjligt. Det är inte enkelt men vi gör vårt bästa och försöker hela tiden bli bättre.

 

Tack mina föräldrar, min familj, mitt ponnyteam, mina elever, mina vänner, mina kollegor, mina chefer och ridskolans eldsjälar. Ni alla är tillsammans med hovslagare, veterinärer och tränare teamet runt mig som får min vardag att fungera.

 

Jag tänkte dela med mig lite av vad som hänt senaste veckan;

Emma Oscarsson med Killimor Boy och Ballycar Lad 

 

Killen har plockat blågula rosetter två helger i rad med sina två ryttare Emma Oscarsson och Emma Thörnqvist. Den här ponnyn har ett hjärta av guld, är inte den modigaste hästen men krigar alltid för sina ryttare.

 

My och Ballycar Lad 

 

Ballycar jobbar på! Pay and ride med My och hopptävlingar med Emma; med båda ryttarna har Ballycar gjort fina starter under hösten. På torsdag tar jag med mig honom på dressyrträning för Nina Känsälä.

 

Imma och Catrin

 

Imma har ridits igång långsamt under hösten efter att vi upptäckte i somras att hon fått spatt. Snart är vi på återbesök för att kolla hennes status och hoppas kunna fortsätta träning och tävling efter det.

Silver och Lilly

 

Silver är tydligen rosettplockare. Han har tagit sina ryttare runt hoppbanorna som den superstar han är. De två senaste tävlingarna har Evie, Nellie och Lilly ridit. I söndags skulle Nellie ha tävlat men hon fick hög feber, stackarn. Då bytte vi ryttare i sista minuten och Lilly fick tävla (trots att hon inte hoppat Silver på några månader). Resultatet blev dubbelnolla och placering i båda klasser.

DJ Tambor

 

Tambor är pigg och glad, tränar på med sin ryttare Julie. Jag älskar den här ponnyn, rolig att jobba med.

 

Evie och Ulmus hopptränar för mig

 

Jag älskar Ulmus. Han har en härlig inställning och har just nu några olika ryttare som rider medan Syrran är på Strömsholm. Ulmus gick hopplektion härom dagen vilket han tycker är buskul.

Syrran och Manne

 

Syrran har just nu med sig Manne på Strömsholm. Manne fick kliva in som reservhäst till Syrrans hoppexamen vilket han gjorde galant. Grattis Syrran till godkänd hoppexamen, bra jobbat!

 

Czardas 

 

Czardas har hopptränat för Quentin Pleyers. Det blir nog bra det här, vi behöver dock träna mer.

Auburn Monty

 

Jag har köpt en ny ponny som flyttar hem under veckan. Monty, 10år, D-ponny, irländare och helt grön.

 

Zaza och Natalie

 

Min elev Natalie kommer nu ha ett uppehåll från lektioner ett tag. 25dagar till beräknad förlossning red hon sista dressyrlektionen med sitt fullblodssto Zaza, i skritt.

Tully

 

Hufvudstas ridskoleponny Tully Boy Lad har tränat tillsammans med mig för Berit som tycker han är en liten stjärna (ja, det är han). I måndags glänste han dessutom på hoppträning med ridskoleeleverna för Lotta Björe. Däremellan är han en otroligt uppskattad kompis hos alla barn som håller på att lära sig rida.

Glenn

 

Glenn är 5år och har precis inlett sin karriär som ridskoleponny.  Innan han börjar gå lektion så ska han först lära sig dressyrens ”ABC” med hjälp av mig och mina kollegor.

Gällöfsta konferens

 

Jag deltog under lördagen på Ridsportforum 2019 då det var ledarskapsutbildning med Marie Hallander Larsson. Otroligt givande! Tack till Annelie Grimborg som ordnade så jag kunde vara med.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*