Träningsvecka

Ludwig Wilken | 15/10 - 2018

Hej på er !

Senaste tiden har det mestadels blivit  träning, har även passat på att rida ut i det fina vädret som har varit!

Nu i helgen var de tävlingar på elmia, tyvärr har jag inte haft tid att åka dit i år. Har tävlat där med Capo 2 år och det är en väldigt fin tävling!

Hoppas att många har kunnat åka dit och fått uppleva tävlingen på något sätt då de är en speciell atmosfär med två banor inomhus på två olika våningar.

Nu i veckan ska jag planera de sista tävlingarna detta året med den nya hästen som jag rider, men även träna på så vi är redo för tävling.

Hoppas alla får en toppen vecka!

 

Yngre får vara med bland förebilderna

Ludwig Wilken | 3/10 - 2018
Hej på er!
I helgen har jag varit nere och tittat på den internationella tävlingen i flyinge. Många fina hästar och ritter!
Träffade på Villiam Grönbergs pappa, han berättade att Villiam skulle få ha en show mellan de stora klasserna. Tänkte då att vi måste få veta lite mer om honom och hans fina ponny Da Vinci. Även lite om hur de kändes att få rida på arena och få rida fram bland de stora förebilderna.
Villiam är 13år och bor i Flyinge. Hans ryttarkarriär började vid 10 års ålder, då han följde med systern på ridlekis.
Ponnyn Da Vinci är 14 år och är en tysk ridponny. Han är världens snällaste i alla lägen och älskar att få visa upp sig.
De har fått göra många roliga saker ihop. Ridit Falsterbo , 3 SM och Nordiska Mästerskapen.
När Villiam fick reda på att han skulle får rida på invigningen blev han jätteglad men även nervös.
De fick göra ett nytt program med lite mer modern musik än hans vanliga kur program som Tex Alan Walker. De blev ett genrep dagen innan , Da Vinci var cool och glad. När han red på invigningen hade dem bara roligt och var inte nervösa. Efter fick Villiam reda på att han skulle få rida på söndagen innan den stora klassen. Innan showen fick han rida fram med några av hans förebilder och berättar att det var jätteroligt.
Villiam säger att han aldrig kommer glömma det här och är så stolt över att Da Vinci klarade hög musik, strålkastare och all publik. Nästa säsong drömmer de om EM.
Roligt att se de yngre talangerna får en chans att uppleva hur det är på dessa fina evenemang och få rida tillsammans med de stora ryttarna.
Stort tack till dig Villiam som ville vara med på detta inlägget och jag önskar dig lycka till i framtiden 🙂

Två olika vägar

Ludwig Wilken | 25/9 - 2018

Hej på er!

Har varit dålig på att uppdatera bloggen den senaste tiden tyvärr, men de ska bli bättring på det!

Jag är väldigt nöjd med mitt och Capos tävlings år 2018, vi har haft många fina starter tillsammans och fina placeringar. Men jag fyllde 21 i år vilket betyder att detta var mitt sista år som Young Rider ryttare.


Med detta sagt så fick vi ta ett beslut om jag skulle fortsätta med Capo till U25 eller sälja honom till en ny ryttare som kunde rida Junior och Young Rider klasser med honom.
Beslutet blev att hitta en ny ryttare till honom, vilket inte var en lätt sak då Capo hade blivit som en familjemedlem.

Efter NMet provred Hedda Thunberg honom och de passade riktigt bra ihop. Ett kort tag därefter så tog Hedda över honom och jag kan säga att jag är väldigt glad för de,både att de passar så bra ihop och att Hedda tycker om honom lika mycket som jag gör.

Så nu bor Capo inte i Skåne längre, utan han har blivit Stockholmare:) Jag vill tacka honom för de här åren vi har tränat och tävlat ihop, han har varit en fantastisk häst för mig. Många upplevelser man har fått varit med om denna fina häst.
Jag önskar Hedda och Capo ett stort lycka till! Får snart bli en tur upp till Stockholm och hälsa på Capo.

Tiden efter detta har det varit ett långt letade efter en ny häst som ska gå U25 klasserna, men än så länge har jag inte köpt någon ny häst. Jag har en häst som jag rider för tillfället och kommer berätta lite mer om i nästa inlägg!

En vecka på Nordiska mästerskapen

Ludwig Wilken | 17/7 - 2018

Nordiska mästerskapen i dressyr lockade många. Här är hur tävlingsveckan såg ut för oss ryttare.

Måndag

Nu bär det av till Drammen i Norge. Många ställen under åren har jag varit på men aldrig i Drammen. Det ska bli både kul och spännande om vi får medalj med laget och hur de kommer gå individuellt. Årets YR lag till nordiska är jag Beatrice, Rebecca och Cecilia. Vi har alla tävlat många år ihop och detta blir mitt sista år som YR ryttare då jag blev 21 i år.

Han ska ridas igenom imorgon bitti lite lätt innan vi kör.

 

Tisdag

Resan har gått bra och äntligen framme på tävlingsplatsen. Dock möts vi av o mockade boxar, inget vidare kul efter 7 timmars resa. Man tycker på en sådan tävling borde de varit både ur mockade, tvättade och plomberade. Men efter att mocka ut och nytt strö blev det i alla fall bättre. Tur att man har en häst som är pigg och glad, han tycker allt är bra bara man får rulla sig i boxen.

Tävlingsbanan var helt ny och väldigt fin. Det blev även en snabb kik på hopp banan som också såg väldigt fin ut. Nu är det bara att ladda in för vet check imorgon!

 

Onsdag

Nu har alla kommit och är på plats, stallet börja fyllas av svenska flaggor både på sadelskåp och i taket. Alla dressyr ryttare stod i samma stall från Sverige vilket är mycket roligare än utspritt som det ibland händer Jag har ridit Capo på tävlingsbanan, även idag lite lätt. Han var väldigt fin och som vanligt brukar han vara snäll och fokusera på vårt arbete och inte allt runt omkring. Även vet. check har gått bra alla i laget gick igenom utan några problem. Nu är det bara att ladda in för morgondagen och då första lagklassen går.

 

Torsdag

Morgonens väder börja väldigt bra då det har varit 27 grader varmt och vindstilla. Vi har hejat på ponny och junior ryttarna från Sverige på förmidagen och även lite på eftermiddagen men allt efter dagen gick började blåsa upp. Detta medförde att en av Juniorryttarna fick dressyrstaketet vält mot sig och sin häst under programmet. Det som inte ska hända hände och de var lite fel tävling. Vi höll bara tummarna för att de skulle lätta av. Men vädret gör som det själv tycker och de var rejäla vindar under våra ritter också.

Rebecca fick även den hemska upplevelsen att staketet välte av vinden. Som tur fick hon rida om men det är inte lätt att bara ladda om när man som ryttare även måste tänka på staketet och hästen blir såklart också påverkad och rädd.

Staketet välte även för oss i slutet av programmet. Capo var väldigt fin i traven och även i galoppen men vi missade både ökning och bytesserien. Det dra väldigt hårt med fyror i protokollet men inget man kan göra, man får istället tänka efter vad som var bra och hur man kan undvika de missarana imorgon. Vi fick ihop 67,1% vilket var helt okej med de missarna. Lite retligt med att vara första utanför placering. Cecilia fick en fin andra placering på 70.0%

Vi ligger på bronsplats efter dagens ritter. Vi kan ha chans att komma upp till en silver plats men guldet är vi 7 % ifrån vilket blir väldigt tufft att rida in.

 

Fredag

Även idag har det varit strålande solsken men vindstilla hela dagen. Vi alla i laget har gjort bra ritter, Beatrice fick sitt personbästa i mästerskapsplatsen och fick en fin fjärde plats. Cecilia slutade 5a och Rebecca 6a. Jag blev 7a som igår och första utanför placering.

Men med laget har vi ridit upp oss och vi fick tillsammans ett silver. Danmark tog guldet och Finland brons. Så idag fick Capo komma med in på prisutdelningen och springha sitt ärevarv som han tycker är super roligt! Ikväll blir det grillbuffé!

Lördag

Idag har vi ingen tävling utan vilodag. Vi ska ut senare ikväll och ta ett lätt pass på banan och även soundchecka iför kürfinalen.

 

Söndag

Finaldag individuellt har det varit idag. Det har börjat kännas tomt i stallarna då ponnyerna var klara redan igår och åkt hem. Det har varit en toppen dag för mig då vi fick en bra runda på banan och inga missar. Jag slutade 6a i finalen och blev innanför placering.

Både jag och hästen är trötta eftersom det har varit så varmt, det blir att han får vila någon timme nu och sen en hemresa. Imorgon är det jobb som gäller och Capo får komma ut i hagen och ha det ledigt någon dag.