Hela havet stormar!

Marléne och Leonkungen | 18/11 - 2021

November är här. I Skåne än så länge inga minusgrader, men det är grått, grått, grått och grått.

Hösten har fladdrat förbi, i nån sorts post-pandemi koma, men nu börjar ju coronan härja igen – så tröttsamt…På jobbet har vi möjlighet att kombinera fortsatt hemarbete med att vara inne på kontoret, och det är bra. Inte trodde jag att det skulle vara så tröttsamt att umgås med folk hela dagarna 🙂 Tycka vad man vill om teams, men teamsmöten är nog här för att stanna. Det är ju en fantastisk möjlighet på det sättet att man enkelt man ”ses” med bekanta, kollegor och arbetsrelaterade träffar på andra orter än där man själv är. Aldrig mer jag kommer åka till Stockholm ”för ett möte”….

Leon och jag har kämpat på under hösten. Jag är glad för varje dag som en bra dag. Vissa dagar är vi topp båda två, vissa dagar vill vi nog helst krypa ner under täcket båda två. I Leons fall handlar det nog mer om att bara få gå ut och äta gräs istället för att jobba, alternativt mysa med husse :-).

Så mysigt hänga med husse!

Vi har jobbat på att få ner Leon lite i vikt, och tycker nog vi klarat det rätt fint hittills. Problemet är ju då att tex sadeln ligger annorlunda och därmed – ALLT som balanserar mig på plats blir PROBLEM- IGEN! Jag kan inte nog säga hur tröttsamt detta är – och ja – det är visst så att jag borde investera i ny sadel och ja; få till en ny rustning (den jag har är ju över 10 år alltså). Men det är många uppförsbackar i tillvaron just nu, så orken räcker inte till att kämpa på alla fronter. Så vi får jobba med det vi har just nu. Sadeln går att padda lite med så det funkar för hästen, men mina grejor är värre. Mycket silvertejp och ” ohhhh jag tappar baaaalaansen” blir det.

Som min tränare sa igår: ” Det är nästan bra man får se när du inte har support på hästryggen hur du faktiskt har det. Det är lätt att tro att det är enkelt och att du inte behöver så mycket stöd, när grejorna funkar. När de inte funkar ser man tydligt vilka utmaningar du har”.

Jag lägger upp en film från gårdagens träning – helt ocensurerad. Igår var det mycket lite stöd som fanns, och rörelsen i benen fortplantar sig upp i axlarna och det är jättesvårt att vara helt stadig. Jag har lite dålig support åt sidorna och bakåt, trots lite fix, så ibland faller axlarna bakåt och då tappar jag både mig själv och Leon är snabb på att ”släppa allt” och säga ” är vi klara!!!” 🙂

Det absolut läskigaste är när Leon inte använder kroppen helt i balans; kanske fuskar med att stoppa in ett bakben, släntrar lite när han ska vända, vrider ryggen åt olika håll för att glo på nåt. Då far jag åt alla håll, och det kanske inte ser ut som om att det händer nåt. Men jag märker ju.

Min kropp med lecakulor reagerar direkt när nån liten kula far åt nåt annat håll än tänkt. Sally Swift kanske några av er känner till, som gav ut en bok om ”centrerad ridning” för himla många år sedan. Hon beskriver ryttarens kropp som olika ”klossar” och man måste fokusera på att balansera dessa. Man översätta det till mig med. Bara att jag inte har några muskler som kan stötta och balansera dessa klossar, så de far runt hur de vill om de artificiella musklerna (mina hjälpmedel) inte fungerar.

Jag har helt skippat att galoppera under hela hösten, för jag sitter så dumt. Jag vågar helt enkelt inte. Men det bekymrar inte Leon. Han får busa i hagen, galopparbeta med sin Stinatant, och när han tömkörs.

Leon och hans polare Bananen. Härliga uteritter vi älskar allihop!

Så, ibland tänker jag att jag nog är rätt hård på mig själv. Men det blir man ju när man vet hur HIMLA BRA MAN SUTTIT i perioder. Men tänk så fint Leon ändå arbetade igår – hur han ändå lyssnar och har lärt sig sin mammas signaler genom åren. Han ger inget gratis den herren – tro inte det är nån autopilot i form på den hästen 🙂 Han är underbar. Min älskade Leonkung.

Min finaste Leonkung. Soppälskaren. Man får passa på att mysa när tillfälle ges 🙂

Nu tränar vi vidare!

Marléne och Leonkungen

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.