Leonkungen – ABSOLUT LEONKUNG!

Marléne och Leonkungen | 10/5 - 2022

Hej!
Long time…..etc etc. Hela våren har sprungit iväg, och periodvis har det inte känts som om världsläget varit så entusiasmerande nog att vilja blogga.

Men, livet pågår ju ändå. Helt galet att vi knappt ”hann ur” coronan innan Putin ställer till det.

Dock, den som i alla fall ägnat våren åt något positivt är Leonkungen! Sakta men säkert har vi tagit oss ur dimman (främst ryttaren) och det har bara gått bättre och bättre.

Jag bara håller i och håller om och är glad för varje dag med min Leon – han går som tåget! Vi tränar så ofta vi bara kan få bästa tränaren Lena till oss, och lyfter oss tillbaka till den fina nivå vi varit i förr. Som vanligt handlar det mest om ryttaren som måste bli lite mer samlad och fokuserad, och när silvertejpen visade att den håller ihop ryttaren på plats, började vi sakta träna galoppfattningar igen. Det var så kul! Leon var helt förvånad efter en ganska lång period av ”icke-galopp” med matte. ”Va! Ska vi springa igen!?! Kul!!”

Det räcker inte med att Leon visat framhovarna på träningarna, han har sprungit lika fint med vagn när bästa stallägaren lånat honom för att träna dressyr för Axel Olin. Leon har varit iväg vid två tillfällen och visat att han är kungen också med vagnen bakom. Han får göra sådant han gillar allra mest utifrån hans form och vad han tycker är lagom!

Hej matte! (Leon på Flyinge)

Jag försöker så gott jag bara kan att lyssna på honom, vara lyhörd och följa hans dagsform. Ibland får han följa sin mattes och ställa upp på en extra promenad med en åkandes matte på ryggen när kroppen protesterar.

Inget som Leon har nåt emot – ett bra recept innan träning är att just göra nåt kul – nåt han gillar. Skritta ut en lång promenad, eller ta en tur med vagnen. Vi tränar aldrig för att träna…Så blir vi båda mer motiverade när det väl gäller.

På tur med Bananen. Bästa sysselsättningen, enligt gubbarna.

I helgen som var vi ute på nya äventyr igen. Äntligen fick vi till det och kunde delta på Skånes Ridsportsförbunds ”ungdomsdag” (DUS-dagen) på Flyinge, där vi visade upp oss under en dag fylld med många programpunkter. Bästa teamet runt mig ställde upp mangrant och såg till att Leon skrubbades fram som den skinande kung han är, knölade upp mig i sadeln (ingen lift här inte) och såg till att allt flöt.

 

Leon är bara så go. Han är HELSKÖN! Jag litar på honom till 100%. Vi har varit med så mycket ihop nu så han vet. Dels är han del trygga typ han alltid varit, men han är också helt med på noterna när matte är på ryggen. Det finns inte tvekan om att kliva in ensam i ett stort ridhus med röriga läktare, ta emot applåder eller vad som nu händer. Ballonger som viftar, barn som springer med käpphästar. Tvärtom – när vi var klara visade Leon att han visste vägen ut, och vart han skulle hän (till transporten). Ingen tid att stå stilla och bli fotograferad där inte!

Det var ganska varmt när värmde upp. Men det lugnade ju bara ner kungen lite..

Han är bara VÄRLDENS BÄSTA LEONKUNG!

”Nu är vi klara! Jag pallar inte stå stilla för foton” menar Leon

 

Marléne & Leon

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.