LEONKUNGEN ROCKAR!

Marléne och Leonkungen | 17/11 - 2020

Nutid:

Innan träning! Taggade eller hur 🙂

Alltså denna nutid! Vad trött jag är på november, corona, restriktioner, hemarbete och denna ständiga försiktighet. Jodå, vi håller i och håller ut, men kul är det knappast.

Så som vi kämpade i början på året för att få rätt att kunna tävla…jaha, så kommer ett virus och ställer allt på ända. Ja, jag tillhör en riskgrupp, så nä, vi har fått ställa in. Och nu när tiderna bara blir bistrare så har jag bestämt mig att istället bara vara tacksam över varje dag med en glad Leon och varje pass som blir bättre och bättre, efter månader med teknikstrul, halt häst, och annat tjafs.

Idag tränade vi igen för bästa tränare Lena Malmqvist efter ett längre uppehåll!

Och SATANS VAD LEONKUNGEN KAN ROCKA! Det vet jag ju  – men vi har ju liksom bara glömt det i denna coronadimma!

”LEONKUNGEN går mot passage” hojtar Lena i öronen på mig ( vi tränar digitalt) och jag fattar ingenting. Denna häst som ägnat sin mesta tid åt att skutta runt i eget övertempo, hitta ursäkter för att slippa, leka expresståg…påstå att gammal vet bäst och matte borde bara fatta att livet går ut på att äta gräs och gå turer utomhus.

Sådant Leon hellre gör än träna. Stå och snacka kli med polaren Danne, aka Bananen. (Kräver ett eget inlägg en dag..)

Han var så fin! Vad gjorde vi? Konstaterade att vi måste undvika arbete på volten så mycket vi kan, på grund av hans tidigare hälta. Vad gör man då med en häst som gärna ser raksträckor som speedsträckor? Jo, såklart – övergångar övergångar övergångar.

Hos oss finns inget som att ”trava runt för att komma igång”  – vi gör massa övergångar för att komma igång. Kanske handlar bara om några meter trav, skritt, några steg trav igen, skritt..Ställa hit, ställa dit, använd långsidan för böjning, kontroll, skänkelvikning längs spåret. Använd väggen för att bromsa upp när benen börjar trumma för mycket.

Jag tror Leon vet när jag har Lena i öronen. Eller är det så att hans matte blir mer skärpt och tydligare i hjälperna.

Ibland behöver vi tid för att båda skall förstå vad den andra vill och vad den andra kan. Men när Leon fattar – då fattar han. Öch då rockar vi.¨

Min fantastiska häst, min Leonkung, han är BÄST!

Och dagens outfit? Ett sammelsurium av det som låt närmast till hands hemma. Tur man inte rider med kläderna!

Glad, men trött matte och nöjd Leon efter dagens superpass. Snygga va! 🙂 

Hur hittar man en häst som Leon? Det återkommer jag till…

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.