SURKÅL

Marléne och Leonkungen | 13/1 - 2021

Surkål, gladpack, vetwrapp och silvertejp, kan det vara nåt?

I min okunnighet måste jag erkänna jag trodde min hovslagare först skojade när han sa ” skaffa en burk surkål och plastfolie”.

Leon står med misstänkt hovböld – såklart, typiskt och varför!? Nu har den stackarn fått ett fint omslag med surkål i hoven, och vi hoppas verkligen att några dagar med detta är tricket – för Leonkungen har ont i tassen ☹

Man hade ju önskat att årets första blogginlägg skulle spira av tro, hopp och massa roliga händelser; men nä. Avslutet av förra året blev till ett längre ofrivilligt rid – och stalluppehåll än planerat pga tråkiga omständigheter, nyheterna svämmar över av dåliga nyheter av utvecklingen av corona, och konsekvenserna av covid har krupit obehagligt & sorgligt nära. Det är B virus xxx dit och B virus zzz dit, och så till råga på allt så oroar man sig för sin fina lilla häst!

Det ÄR allvarliga tider, och jag önskar så att alla verkligen begriper detta, att man respekterar varandra och hjälps åt och gör allt vad man kan för att trycka undan smittan. Det innebär begränsningar för var och envar – på riktigt!

Nåväl – min finaste Leonkung blir hela tjugo år i år! Inget man man direkt kan se på honom i dagsläget – en rund och go gubbe som, när han inte har ont i hoven, är en glad gamäng och nöjd om allt föregår ganska så vanligt varje dag.

Vi hann iallafall med ett roligt pass igen med working equitation precis när nyåret startade! Leonkungen och Bananen bildar ju ett radarpar, och vi skojade om att ”dagisgubbarna” gjorde entré på banan. Men mest var det nog ryttarna, i alla fall undertecknad, som var på dagisnivå och ständigt var förvirrad i dessa tunnor och slalompinnar och annat. Leon är rätt bra på att hitta runt själv bland pinnar och pålar, och det är väl det som är det svåra. När matte får för sig att styra en självstyrande bil 😊 går det ibland både i fel tempo och på fel volt för förhandlingen om just hur det ska utföras hinns inte alltid med….

Nu håller vi tummar för en snart frisk Leon, fortsatt frisk matte & husse och en fortsatt glad kompis i flocken; Lilla Annie!

På återhörande i dur!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.