Beridna högvakten del 2 – Stallet

| 17/11 - 2018

Så till del 2 av min praktik på beridna högvakten…

En del av stallet ser ni nedan (sorry för kass bild). Dom har 3 ”pass” med två stallgångar i varje. Tänk er som ett E.  Musikpasset, där musikhästarna står, soldatpasset, där soldaterna har sina hästar och befälpasset, där Befälen har sina hästar. Alltså dom som är ”lite högre uppsatta” för att förklara det lätt haha. (Man får säkert inte säga så men för att det ska bli lättare att förstå). Väldigt rörigt när man är ny för man tappade bort sig väldigt lätt haha. Men efter fem veckor kunde man tillslut orientera sig bra där inne. I fjärde passet har polisen sina hästar, där arbetade inte vi.


Ovanför har ni ett av ”passen” i stallarna för högvaktens hästar. Nedan har ni Polis rytteriets stall som låg i längan mitt emot.

Dessutom hade dom supersmarta lösningar för mockning. Foderskålen var inbyggd i ett hörn i boxen med en låda runt sig. När man mockade så öppnade man lådan och där slängde man i bajset under golvet på ett rullband. Supersmidigt – rena lyxen.
Varje morgon när soldaterna gjorde stalltjänsten hade jag som uppgift att gå runt och checka alla hästar och ta hand om dom som hade eventuell mugg eller sår. Blev kallad för stallets mini vet då jag varje morgon gick runt med min lilla first-aid kit haha. Lotta, deras supertrevliga veterinärassistent lärde mig så himla mycket!!


Utdrag från min blogg på den tiden: 

Idag fick jag skippa stalltjänsten igen. Förstår ni vilken Lyx jag haft? Ändå är det inte ens jobbigt att mocka hos dom eftersom dom har spån + bandet under golvet man slänger ner allt i. 

Dagen började istället med att träffa deras djursjukvårdare. Dom har en egen veterinärklinik på anläggningen. Så av Lotta fick jag massa nya tips och råd om hur man skulle sköta mugg och strålröta på hästar. Även om vi jobbat med detta mycket i skolan så lär man sig alltid något nytt, + att det alltid är bra med repetition!

På eftermiddagspasset fick vi rida med soldaterna ut på en uteritt. Inte vilket uteritt som helst utan inne i stan, MITT på Östermalms gator. Hur häftigt som helst. Alla bilarna är tvugna att lämna företräde till oss som red på vägen, typ som att vi hade varit bilar själva haha. Folk tog bilder i varje hörn och man kände sig liite som en kändis haha! 😉 Längtar verkligen tills i morgon! Har hittat en super bra praktikplats med jätte trevligt folk! 


Ni vet när man blir så exalterad över något att man måste ta en selfie haha… I nästa inlägg kommer ni få läsa och se mer av hästarna i sig. Varför tar dom endast in fuxar?? ….

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.