Beridna högvakten del 4 – Ulv

| 23/11 - 2018

 


Utdrag från min tidigare blogg:
”Har verkligen fått visa vad jag går för idag haha… Hjälpte den lite mer orutinerade gruppen med galopp igen i ridhuset. Dom har ridit i ca 5 veckor men är verkligen jätteduktiga! Nu ska dom lära sig galoppera för första gången. Jag fick halva ridhuset att visa upp exakt hur man gör en galoppfattning, hur du står i fältsits och hur du sitter ned i traven med order från Per Dahlgren. Alla stod på rad och tittade på, det var en ny upplevelse haha. Det är himla kul att man kan hjälpa till på det viset!! ”

Efter lunch blev det en skrittrunda på lilla söta Ulv som kom till stallet i fredags, ända från Laholm 🙂  I morgon ska manen ryckas så han passar in med de andra stiliga killarna!


Under de fem veckorna jag var på K1 hände det mycket olika saker. Ingen dag var den andra sig lik vilket jag älskar, eller iallafall när man lärt sig deras vardagliga rutiner. Som sagt, jag gillar att ha koll på läget 😉

Varje morgon var vi uppställda framför stora tavlan i stallet där vi fick tilldelade hästar till första passet av Löjtnanterna.  (ursäktar mig om någon som är insatt läser det här och tycker jag verkar knäpp. Det var fem år sedan jag var där så jag minns inte vad alla termer är haha) Alla militärer blir kallade efter deras efternamn, jag lärde mig hur man ska göra en ”chest” som jag inte minns vad det heter för att tacka och gå ur gruppen mot sin häst när man fått en tilldelad. Självklart var jag tvungen att följa samma regler som de andra. Samma sak vid uppsittning ute på gårdsplanen. Alla satte upp samtidigt och satte av samtidigt i en viss ”rytm”. Allting är väldigt strikt, precis som man tänker att en militäranläggning är. Det ska vara hög standard!

 

Bland det bästa av allt var att deras nyaste häst Ulv, kom till att bli mitt ansvar. 7  år efter  His Highness – Nactus. Ulv låg då lite efter i sin utbildning mot sin ålder, en liten modell. Väldigt mjuk och så godhjärtad.
Jag och Ulv, precis någon dag efter han kom. 
En liten Laholmare som han var så hade han såklart aldrig besökt Östermalms gator innan. Men eftersom han blev mitt ansvar var jag den som fick sitta upp och ta med honom ut på gatorna först tillsammans med de andra. Det var egentligen inga konstigheter, han och jag fick gå i mitten av ledet med en varsin erfaren ryttare och häst på varsin sida samt en bakom och en framför. När Ulv blev osäker och ängslig red de runt mig närmare inpå och nästan omringade honom så tätt att han automatiskt kände en trygghet.  Idag går han i kortegen. Såg honom i Stockholm för bara någon månad sedan faktiskt, han verkar trivas bra i kortegen. Mitt häst-hjärta hoppade till och egentligen vill jag bara springa fram och krama och gosa med honom haha!! Men det går ju såklart inte… Hästarna i högvakten har företräde till allt när dom är ute på gatorna, även när det endast är en vanlig ”skrittrunda” en vardag. 

Jag och Ulv blev verkligen bästisar. Ni hästälskare vet ju hur det känns i hjärtat när man lyckas med att bygga upp ett starkt band och förtroende med hästen. Den är obeskrivlig. Saknar honom faktiskt! Fick mycket hjälp av Anna med Ulv, vi red nästan alltid samtidigt med varandra. Både galopprundor på djurgården i den vackra höstskogen men också i ridhuset. Nedan är en nyfiken och förväntansfull Ulv som är redo för sin första uteritt i stan!
Vill ni läsa mer om denna godhjärtade häst tryck Här. 

I nästa inlägg får ni se var för andra roliga aktiviteter jag fick vara med på…

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.