Beridna högvakten del 5

| 10/12 - 2018

Det var dags för den årliga Hubertusjakten. Jag hade aldrig tidigare hört talas om att detta existerar i Stockholm. Min uppfattning var att galningar på Irland fortfarande höll på med detta endast 😉 Men icke. Det är ju tradition här. Många av dagarna i veckorna innan tävlingen fick vi följa med och titta på när de lite mer erfarna soldaterna tränade inför Hubertusjakten. Tror ni det kliade i fingrarna att titta på???


Utdrag från min tidigare blogg: 
I helgen var det Hubertusjakt tävling som arrangeras varje år. För er som inte vet vad jakt är så är det en ”lek”. Man ska egentligen då följa efter hunden som jagar räven (om jag inte minns fel). Nu finns det inga rävar eller hundar med men Kaptenen rider först på oförberedda vägar och alla andra ca 40 ekipagen följer efter genom fälten och över terränghinder igenom djurgården. Jag åkte med kusken i vagnen runt hela tävlingen och bara ”följde efter”. Riktigt häftigt var det!

Träning inför Hubertusjakten i det fina höstvädret på Djurgården.

play-sharp-fill

Varning för känsliga tittare…. Det gick bra med både häst och ryttare!


 

Så var det dags för dagen D. Salvador och Oktav är redo. Vagnen körs runt i stan för att hänga med i loppet under dagen och följde efter. Jag fick sitta med!

 

Ut på Östermalm och mot Djurgården!

 

Framför oss har vi några av de tävlande som är påväg mot start.

 

Paus i Skogen för att invänta start.

 

 

Här bär det av! Djurgården.

…. I nästa och sista inlägget om hur min tid på Beridna Högvakten i Stockholm blir det sista inlägget… Då ska ni få se på en annan rolig och lite annorlunda aktivitet vi gjorde 😉

play-sharp-fill

Här är ett ihopklipp från Hubertusjakten…. 🙂

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*