Beridna högvakten del 6 – Avslut i skratt och gråt

| 12/12 - 2018

Sista delen av min tid på Beridna högvakten. Eftersom ett gäng soldater samtidigt hade ridkursavslutning samma vecka som jag slutade så fick jag hänga på dom på studiebesök på Hovstallet också. På Hovstallet står vagnhästarna. Alltså dom som drar vagnen till kungen och drottningen. Dessa hästar har en mankhöjd runt 170cm och alla är bruna, stallet rymmer ca 20 hästar. Precis som på K1 (beridna högvakten) så döps alla hästar om när dom kommer till stallet. På Hovstallets hemsida kan man också läsa om hästarna som är i tjänst, där skriver dom också vad hästen hette innan den kom.

Det här stallet ligger ännu mer centralt inne i stan än vad K1 gör. Det är som en inmurad anläggning precis bakom strandvägen på Östermalm, bakom Dramaten typ. Riktigt häftigt.

Entrén. Foto: Kungligaslotten.se
Hovstallets inre gård. Foto: Sanna Argus Tirén/Kungligaslotten.se
Hovstallet. Foto: Charlotte Gawell/Kungligaslotten.se

 
Utdrag från min tidigare blogg: 
En sista vecka kvar på praktiken nu på Beridna högvakten. Jag kunde inte fått en bättre praktik verkligen. Har fått rida en hel del, både för Per som är en jätte bra B-tränare och fått rida med deras beridare Anna Freskgård som jag har skrivit tidigare, hon är så himla, himla duktig. Min nya förebild inom ridsporten.  Jag har fått rida på Östermalms stora fina gator, galopperat på kungliga djurgårdens otroligt vackra ridvägar. Fått lära känna så himla mycket nytt folk och fått upp ögonen för ett helt nytt ställe, man inte visste alls mycket om. Ett nytt kapitel i mitt liv har öppnats med mer kunskap om vad som finns ute i världen och en ny vägledning om vad jag faktiskt skulle vilja göra i min framtid. Jag har fått haft ”en egen häst” under dessa veckor och ridit han varje dag ända sedan han kom. Fina Ulv, kommer sakna han jätte mycket! 


Och vi var även ute på en liten skogstur/utflykt med hästarna och gänget.

Vet att vi tog en gruppbild på gården också allihopa där jag också fick vara med… Hade så gärna velat se den men har inte den bilden tyvärr.
Den här uppställningen är tydligen helt normal för pollarna. Som tråkig (senare tiden) dressyrryttare som jag kom att bli och chicken så sattes ju mitt hjärta i halsgropen av att vi skulle ställa upp 40 hästar på rad såhär med ett litet snöre? Men å andra sidan, soldater som dessa hästar är och klarar av att gå på gatorna i Stockholm så är väl detta inget knas…

Ridkursavslutning i skogen. 40 hästar uppbundna brevid varandra på rad. Korvgrillning. 


Utdrag från min tidigare blogg:
Idag var sista dagen på praktiken. Påväg hem grät jag nästan av både glädje och sorg haha. Glädje för att jag fick så fina ord av min handledare. Jag känner mig så stolt. Att jag har klarat av en uppgift i livet som jag tvekade på och att det dessutom blev så himla bra av det. Det är inte allas handledare som skryter för en VM ryttare om hur bra man är på sin sak.

Av sorg för att jag lämnar ett sånt stället jag trivs så bra på. Självklart var det jobbigt de två sista veckorna för kroppen, för mig som inte är van att jobba ”heltid”. Trots det var det inte svårt att gå upp ur sängen på morgonen med en timmes pendlande. Men fortfarande trots att jag var helt slut så var allt så himla kul. Självklart också kommer jag sakna lilla Ulv så himla mycket också. Hästen jag fick rida varje dag i 4 veckor. Han är så underbar, lätthanterlig, arbetsvillig, mjuk, och så snäll, charmig. Redan för en vecka sen började jag tänka på hur tråkigt det kommer vara att inte få rida honom.
… Min sista praktik blev alltså så himla bra. Jag har öppnat ögonen för ett helt nytt ställe och det har fått mig att inse vad jag ska göra med mitt liv efter skolan. Trots att det kanske inte blir som jag tänker nu, så känns det ändå så skönt att ha ett ”mål” att sträva efter och veta vad jag vill göra senare kanske. Söka in på GMU och vidare till Soldat. Det trodde ni inte om mig va? Inte ens jag själv trodde det.
 

…Nu blev det ju ingen soldat av mig på grund av väldigt kraftiga ätstörningar efter denna perioden på grund av annat i livet. Men attans vilken soldat jag kom till att bli psykiskt!

TIPS: 
Beridna högvakten har vissa Söndagar i månaden som man kan komma och hälsa på och få en runtvisning. Tycker absolut ni ska åka dit någon dag när ni kan. Man får en häftig inblick! Gilla deras Facebooksida eller gå in på deras hemsida här. 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*