Julkalendern dag 6.

| 18/12 - 2021

Reine har febrilt letat efter resten av spannet, Chantelle, den lilla transponnyn var lätt att hitta, hen hängde på Stureplan och var nöjd med det, men kände ändå att när Reine Ren kom och frågade om hen var färdig för ett sista jobb så svarade hen: kan den här Shettishingsten få plats i spannet? Och höll frambenet över manken på en liten sur Shettis. Reine tittade på honom en stund och sa: Nej…
Värt ett försök! sa Chantelle och hängde på Reine Ren.
Russet Sorken blev en svårare nöt att knäcka, honom hittade de på en 4H gård som låg ute på järvafältet. Han hade smugit in i flocken och varit lite anonym, här fick han vara ifred, åt gratis och hade tak över huvudet i en ligghall, en ganska skön tillvaro utan krav, precis så som russ vill ha det!
När Reine och Chantelle kom så vart han fundersam, vaud jår dom häir? Undrade han.
Reine ren förklarade sitt ärende och Sorken funderade på det han hade sagt.
För att verkligen övertyga Sorken att komma tillbaka i spannet så visade han, på en laptop, i realtid, hur ett par brandbomber placerats ut på Lojsta hed och hur ett tidur räknade ner. I bakgrunden såg man hur ordföranden i Gotlands läns hushållningssällskap var fastbunden i ett träd nära bomben, endast iförd tomteluva och silvertejp över munnen, runt honom stod flocken med russ….
Sorken tittade förfärat på Reine som log tillbaka,
Vill du komma med i spannet igen? Undrade han.
Naj, svarade Sorken. Utmärkt! sa Reine glatt! Som visste att russ alltid gör och säger tvärtemot.
Då stänger vi av tiduren! Fortsatte han och tryckte ett kommando på datorn.
Skräckslagen tittade han på skärmen som lös upp av en explosion… visst fan tänkte han, det var ju det andra kommandot som jag skulle använda…
Reine slog ihop laptopen, kastade den över axeln och sa: Jaha! Då behövs inte den längre! Vad säger ni om att sätta igång med träningen?
De 3 udda figurerna i slädteamet begav sig in mot staden, en till måste värvas för att de ska kunna dra jämnt och tiden är knapp, hinner de bli färdiga?
#outfluenser
#julkalender
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.