Sammanfattning av 20 levda år

| 11/1 - 2019

Tja tja bloggen!

 (Va bara tvungen)

Så vem är Jacob Lundberg? Ja, säg det? Det vet jag knappast själv.. Men vi kanske kan försöka lista ut detta dilemma tillsammans!? Det jag tror mig veta är att jag är ungefär 20 år, föddes i sommarstaden Halmstad och har älskat djur och hästar sedan jag föddes. Bilar och sånt var liksom inte riktigt min grej på dagis, jag fyllde hellre mina händer och fickor med såväl levande som ”döda” leksaksdjur.. 

Tack vare min styvsyster kunde jag efter en tids tjat börja på ridskolan när jag var 6år, sen rullade det liksom bara på. Detta vare sig att min allergiska mamma eller lite skeptiska pappa ville.. Såhär i efterhand kan vi nästan konstatera att de båda överlevde, trots många allergitabletter, sparkar i magen, tidiga mornar, kalla kvällar och en ständigt motvillig förhöjd månadspeng. Har sagt det förut men, TACK!! 

Efter ett tag köpes min första ponny, Savoy, ett fantastiskt litet russ som inte ville bli lastad. Han ville liksom inte gå in i transporten, men om ett mirakel inträffat så flög han ut ännu snabbare än bommar, skor och pappa.. Lika mycket jag lärde mig, lika fantastiskt han hoppade, lika hopplöst kändes det är ha spenderat ”alla” sina besparingar på att gång på gång ge hemfärden från tävling ytterligare ett tappert men misslyckat försök.. 

Just då, när allt kändes som mest hopplöst sa en kompis i skolan ”Sök till Ponnyakuten då”….. Vilket jag också gjorde!! Och kom med!! O Jesus va kul det va! Även ifall Jacob i säsong 1 redan då gjort succé.. Trots att mina fans var färre gick det efter min medverkan bra mycket bättre att ta sig till och från tävling. Resultaten blev bättre och hindren högre, men när jag fyllde 13 var benen lite väl långa och vår tid tillsammans var över..

Efter detta fick jag möjlighet att rida ytterligare en fin ponny som ägdes av familjen Dörring, Rockfield Boy. Denna ponnyn fick många drömmar att bli sanna såsom Ridsport ponny cup, Ponny SM och Baltic cup! Återigen blev benen längre och storhäst var ett faktum.. Fick låna min första storhäst, Spot The Blue Moon av en tjej som idag gör samma jobb som mig. Det här var en super möjlighet där jag lärde mig massor! 

 

Under sommaren mellan tvåan och trean på gymnasiet började jag jobba med Niclas Haking. Något som var väldigt lärorikt och gav mig blodad tand att se mer av hästyrket i Europa. Efter en tid köpte jag min egna häst, Nottage Hill för att träna och utvecklas med. En tid som jag för alltid kommer värdera högt. Sen tog jag studenten, fortsatte tävla, träna och jobba extra i kassan på en matbutik. Hej, hej! Allt bra! Något annat idag? Inte det, 549kr då tack! Kvitto? Ha en förtrollande dag! Repeat…

För ungefär 10 månader sedan ville jag göra något nytt, benen var inte så mycket längre denna gång men en förvirrad student, det var jag! Genom Sara Johansson (Malin Baryards fd hästskötare) fick jag mitt nuvarande jobb hos Janika. Så länge man brinner för något och är nyfiken på vad mer man kan lära så ger detta jobbet dig fantastiska möjligheter, även om du i stort sett jobbar dygnet runt, men vad gör man inte för sina fyrbenta vänner. 

Ja, och just här befinner jag mig nu, mitt uppe i allt, där det händer, bland de största namnen och de finaste hästarna! Vem kunde tro det? Även ifall min dröm är att själv jobba som ryttare så är det otroligt lärorikt och motiverande att se och lära från de bästa. 

Allt för nu, Tjingeling badring! 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

1 kommentar på “Sammanfattning av 20 levda år

  1. Älskar vad jag läser!!!!!!!! Ps. JAG är fortfarande ett dedikerat fan!!! *leeeer*. (L) /Styvsystern *fniss*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*