Redo för nästa steg

Pernilla Josse | 21/3 - 2019

Ett tag sen jag bloggade och uppdaterade om hur allt går, hur jag mår etc etc. Det har varit väldigt mycket det senaste. Atm mår jag väldigt bra, både fysiskt och psykiskt. Jag är väldigt glad och positiv till allt som är runt mig. Något jag verkligen är taggad på just nu är att utvecklas ännu mer. Sen jag flyttade har jag ändrat min typ av ridning väldigt mycket, åt de positiva hållet. Har blivit väldigt trygg i mig själv och att ha utvecklat hästar från noll kunskap till bra tävlings nivå och 1.40 banor hemma är väldigt kul. Och jag är i en fas just nu där jag känner mig redo att iår gå vidare och kanske ha hästar som ska utvecklas mer för större klasser på tävlingarna. Just för att jag själv vill komma vidare också.

Vad har jag gjort de senaste? Jag har haft fullt med hästar i stallet, både unghästar och äldre. Tränat tränat och tränat. Lördagen den 9 mars hoppades alla hästar på lite större nivå för att den 11 mars åka till Sverige. Hemma i Sverige var det mycket skola och mycket kompishäng. Tror ingen har bättre vänner än mig, helt fantastiska är dom <3 Jag har (äntligen) även påbörjat mitt körkort!!! 8 lektioner är tagna och jag börjar känna mig lite mer trygg, men det är en lång väg kvar.

Såklart blev det också en sväng till Pinchos för gott käk.

 

Igår 20 mars, kom jag tillbaka till Holland och var väldigt skönt att klappa mina favoriter igen.

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Roliga dagar

Pernilla Josse | 3/2 - 2019

Sista veckan i janurari och start på februari har varit en väldigt rolig vecka med mycket planering. Måndagen var bara en vanlig dag med ett bra träningsupplägg  för hästarna, ny styrkeövning. Hästarna tyckte den var lite svår men löste uppgiften fint.

I tisdags kom det spekulanter på hästarna, som vill påbörja långvarigt samarbete. Plan är att de vill behålla hästarna här för träning och tävling. Väldigt kul och vi har spännande månader och år framför oss om det går bra. Tisdagskvällen spenderades på resturang med fin fin mat. Onsdagen var lugnare och inget speciellt hände. Torsdagen åkte vi till hästaffär och storshoppa, finns väl inget bättre än att fylla på lagret lite 😉 Var också fokus på övningen som var upplagd på måndagen. Helgen kom och pappsens födelsedag lika så, fredag- trimmade några hästar på förmiddagen för att senare åka på tävling. Andra tävlingen iår, ingen större klass än 1.10m, men hästarna ska ha förtroende innan vi kliver till nästa nivå. Det blev iallafall en vinst, vilket alltid är kul. Lördagen var lite the same, jobba förmiddag och senare iväg för tävling med Goldenboy som starta 1.20m. Fin runda med bra rytm, tyvärr ett ner men han hoppade fantastiskt.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Bättre start på dagen

Pernilla Josse | 20/1 - 2019

Söndag är för mig alltid en lazyday, bara slappa framför tv hela dagen och låta kroppen vila. Men det finns ju inget bättre (enligt mig) än att en kall morgon ta en springrunda. Skönaste ever. I övrigt har denna veckan varit lugn, ingen fullspäckad kalender utan bara jobba, träna och sova. Typ. Sen har vi såklart helgen som är till för att ha kul, bra umgänge och mycket skratt!! 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

2019, vad har du att erbjuda ?

Pernilla Josse | 16/1 - 2019

Först och främst, GOTT NYTT ÅR!!!! Det är dags att köra igång, nytt år- nya mål. Min tid hemma i Sverige var, otroligt braa. Träffa alla vänner, familjen och bara ha kul. Lite stress i skolan men det hör väl till. Mitt nyår firades alltså i Nederländerna denna gång, vilket var annorlunda men grymt kul. Behöver inte säga mer att klev in genom ytterdörren 7.30 på morgonen dagen efter…

2019 har jag 3 större saker som ska ske-

  • Ta körkort
  • Step up the game med hästarna
  • TA STUDENTEN

Sen har jag såklart lite mer ”vanliga” mål, som den klassiska, styrketräningen, hitta mig själv lite mer och bara vara glad och försöka må bra. Årets första tävling har redan varit och hästarna är verkligen i toppform. Mål i min ridning i år är att våga rida lite mer för klockan och kanske få lite fler placeringar även i de större klasserna.

^^My favve- Goldenboy

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Gårdagen- Pinchos

Pernilla Josse | 13/12 - 2018

Gårdagen spenderades i Helsingborg hela dagen, först skola och senare blev det en spontanare till stan med två kompisar för att umgås och ta en fika. Så roligt och skönt att ha vänner som har samma värderingar och tankar som en själv men ändå egna åsikter. Efter fikan gick tåget mot min syster och hennes pojkvän för att vi skulle ut och äta senare på kvällen. Gott häng där, med mycket skratt och go humor. Pinchos var där vi spenderade resten av kvällen med mycket (väldigt mycket) mat och festliga drinkar.

Idag pluggar jag ekonomi hela dagen och möten med en del lärare, det mycket som ska på plats nu innan studenten kommer, det är ett halvår kvar men tiden tickar ändå. Mina planer för kvällen är inget speciellt vad jag vet just nu, det kan alltid hända något spontant men att spendera en hemmakväll i soffan med familj är inte helt fel.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Godmorgon från hemmastad

Pernilla Josse | 12/12 - 2018

Godmorgon från hemma staden, Laholm. I måndags eftermiddag åkte jag från stallet för att vara hemma i 2 veckor. Skolarbete och julfirande. 

Förra veckan gjorde vi årets sista tävling vilket gick väldigt bra, rundor med fin rytm och hästar som hoppade magiskt. Alltid lite extra kul att avsluta med bra känsla. Goldenboy nollade sin 1.20m start med placering, extra kul 😉

I måndags kom jag alltså hem, det var en väldigt aktiv dag då jag valde att träna fyra hästar innan jag skulle ta tåget mot Amsterdam. Resan gick bra hela vägen utan försening osv, skönt. Nu försöker jag hålla fullt fokus på skolan, samt umgås med familj och vänner. Ni som känner mig vet att det är en stor del när jag kommer hem, att träffa nära och kära.

Igår var det skola hela dagen, hårt pluggande och lite snack med kompisarna, på kvällen gjorde jag och mamma pepparkakshus, skön musik och tända ljus, fantastiskt mys. 

Idag- onsdag blir det först skola och ikväll resturang häng.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

18 år fyllda

Pernilla Josse | 25/11 - 2018

Full planerad helg, överraskad och äntligen, 18 år!

Som jag tror alla ser framemot som ungdom måste vara att fylla 18 år, att äntligen få vara med överallt och hänga på de äldre vännerna på äventyr, och ta körkort. 18 november var min dag fullt planerad med brunch, fotboll, resturang och festande. Jag tycker att på sin födelsedag ska man ha en grymt skoj dag med vänner/ familj. Jag är en person som tycker om att ha koll på läget och planera, men såklart överraskningar kan ske.

2 dagar innan min dag ringde jag hem för att be om hjälp till plugget men de satt visst i bilen påväg till mataffären. Tänkte att jag ringer min syster istället då, 5 minuter senare knackar mamma och pappa på. Sjukt kul. Har aldrig blivit så chockad och förvånad. Blev alltså en weekend med både familj och vänner.

Hela helgen var toppad och min födelsedag var magisk. tacksam!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Bäst under press (i lite stress)

Pernilla Josse | 15/11 - 2018

När det kommer till skolan fungerar alla på olika sätt, man måste hitta sin inviduella studieväg och ett bra sätt att plugga på. Hitta ett sätt som nästan gör det hela som en bekväm och kul sak.

Jag har insett nu under tiden jag pluggat på distans att jag funkar bäst under press och lite stress, faktiskt. Att sitta i en skolbänk och lyssna på föreläsning funkar inte alls, för mig.  Just miljön med massa andra elever som snackar om hur grym den där festen var i helgen gör mig så ofokus på uppgiften.  Såklart man hellre är med i snacket om vem som kysste vem…

Jag har tre stadier jag alltid går igenom innan jag finner lugn och ro i plugget. Först kommer stress, ångest med panik för att jag halkat efter (varit lat, för att inte ljuga) Senare drar det in en grymt fokuserad, arbetsvillig och driven tjej i huvudet på mig som tycker det är rätt najs att sitta och plugga. För att sedan få den sista delen, njutning av bra betyg efter alla timmar i datorn.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Som pappa säger, Life goes on

Pernilla Josse | 13/11 - 2018

Idag var det tävlingsdags med fyra unghästar. 12.30 skulle vi lämna gården med hästarna i lastbilen. Hade alltså god tid till att trimma 3 andra hästar innan och putsa allt. Jag är noggrann med att om jag rider på morgonen innan en tävling vill jag ha bra känsla så det sedan kan hålla i sig till tävlingsbanan.

Jag planerade därför att rida 3 hästar som kan ge mig lite, good vibes. Vigo- först ut med ett dressyrpass vilket gick galant. Älskar att se/ känna skillnad på hästarna, utveckling är viktigt. Därefter joggade jag Goldenboy, minst sagt favoriten, haha. Kändes väldigt fin, avspänd och framme för skänkeln. Sist var  Casal som dessvärre var väldigt spänstig och lite stel… efter en del jobb – övergångar, sidförflyttningar, lösgörande rörelser så blev det bra.

Finputsad utrustning, borstade hästar och vi är redo för att åka.

Iris var först ut, hon gick väldigt bra. Trots det bara är 1m är det viktigt att göra samma jobb som sker i en större klass. Var häst ska få sin chans! Bra runda med ett ner, sånt som händer. För henne är det träning att åka på tävling än så länge.

Dexter- 1.10m x2, det är lätt att bli frustrerad när hästen går topp på framhoppningen och allt går hand i hand, men väl på banan blir det hela helt orytmiskt och ofokus. Men även han är i sin läroperiod och vi gör det bästa för en fin utveckling men som i denna sporten går det upp och ner. Vi tar med oss fina språng och tränar vidare.

Både Marian och Germus gick varsin 1.10m med varsitt missförstånd. Vad kallar vi denna dagen? mindre bra dag på jobbet.

Vi lägger denna dagen lite i skuggan och tränar vidare, sätter nya mål och siktar vidare. What to do. life goes on- som pappa alltid säger.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

En dans på röda rosor, eller?

Pernilla Josse | 4/11 - 2018

Är livet verkligen så bra som det ser ut, eller är det en typ av fasad?  Kan det se annat ut på sociala medier? Och hur är det i verkligheten egentligen? För mig har allting gått lite fort, jag blev mycket äldre och tas lätt som äldre än vad jag egentligen är. Jag tänker ofta på om jag verkligen var redo att flytta hemifrån som 16 åring, eller om jag bara ville för mycket. När jag flyttade var jag bara en tjej som älskade att rida och det ända jag såg var hästar, all time. En framtid fylld med stora drömmar och mål. 1,5 år senare är vi nu och drömmer och målen still there, jag har utvecklats otroligt både som ryttare men också som person. Jag har hittat vem jag är och vem jag vill vara. feltramp har har gjorts och jag har haft lite svårt att hantera saker, i vissa situationer. När något går snett är det lätt att lägga skulden fel i olika tillfällen. I sporten har jag lärt mig att hantera alla olika situationer. Där kan det gå hur snett som helst, mitt fel, annans fel spelar ingen roll för jag vet hur jag ska hantera det, utan minsta lilla stress eller panik och det är jag evigt tacksam för. Men livet är inte längre bara en värld fylld med hästar. Som vilken person som helst finns det känslor som spelar in i övriga livet. Min utmaning atm är lära mig hantera dom. Jag har lärt mig att kärlek och närhet är underbart men ingen självklarhet. Hur ska man bete sig när det finns över 10 olika känslor på en och samma gång?

 

Hoppas ni haft en bra helg och ta vara på varann!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.