Bra säsongstart

Pernilla Josse | 26/9 - 2018

Precis hemkommen från Divoza (hästshop), gjorde två riktigt bra fynd, outlet gillar vi! Lugn dag, hästarna som gick tävling igår har fått lösgalopperat och gå i skritten, jag red 6 andra hästar och några longerades. Även en vän kom över, hjälpte henne med ridningen lite.  Igår var också en bra dag, samt bra tävlingar. Jag började med att rida 5 hästar på förmiddagen för att kunna plugga mellan 13.00 – 16.00 för att sen fixa inför kvällens tävling. De hästar som reds hemma gjorde bra jobb, pigga och glada, samtidigt som de höll fokus på uppgifterna.

Till tävlingen tog jag med mig fyra hästar, Dexter, Germus, Vleut och Goldenboy (en del hästar kallar man efter pappans namn). Dexter gjorde en fin nollrunda i 1m, Germus gick 1m och 1.10m, han är i början alltid väldigt spänd och tittig. Han nollade första rundan men var ännu bättre i andra klassen, bättre flyt och finare rytm. Dessvärre sista hindret ner. Vleut gick 1.20m, han vart mer tillbaka än vad jag väntat mig och ligger därför i lite undertempo första delen av banan och får med oss 2 ner, men andra delen gjorde han toppen. In på rutinkontot kallar vi de!

Jag avslutade med Goldenboy, sist ut i 1.20m klassen. Han är en känslig häst som behöver sin tid på framhoppningen. Han var lite segare än vanligt och gick inte riktigt fram för skänkeln, väl inne på banan kom han igång lite mer och gjorde en fin runda med bra rytm, nolla och en 2a plats. Härligt när det går bra, blir en pepp efter allt jobb man lägger ner, alla timmar i sadeln och framförallt all träning för hästarna.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*