Glada lycksprång uppskattas

Pernilla Josse | 24/9 - 2018

Måndag, bästa dagen i veckan om man frågar mig. Komma tillbaka till jobbet med ny fräsch energi och en utvilad kropp. Känns som hästarna känner detsamma efter en lugn helg, pigga, glada och lägger mer än gärna till ett glatt lyckosprång. Det gör mig glad. För mig är det väldigt viktigt att hästarna trivs i sin miljö, känna sig trygga för att sedan kunna prestera.

Idag red jag 8 hästar och i fokus hade vi markarbete, lite hoppning och styrka. Att ha ett leende på läpparna under alla 8 pass måste säga tillräckligt. Alla hästarna gjorde bra jobb, väldigt kul att jobba med hästar som är arbetsvilliga. Den som överraskade mig lite idag var Iris (5 årigt sto efter cassini gold) brukar kalla henne för min lilla prinsessa, speciell häst med stort hjärta. Hon är stor och har behövt lite längre tid att lära sig och framförallt växa till sig. Nu börjar hon komma ikapp de andra 5 åringarna och utvecklas mer och mer för varje dag, känns det som. Idag hoppade hon fantastiskt med bra språngkurva och börjar få väldigt bra koll på kroppen över sprången.

De andra hästarna har blivit longerade idag och får göra markaretspasset imorgon. Imorgonkväll rider vi också säsongens första inomhus tävling. Fyra hästar tar jag med.

Nu drar denna dagen mot kväll och det är dags för skolarbete som måste göras.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*