Som pappa säger, Life goes on

Pernilla Josse | 13/11 - 2018

Idag var det tävlingsdags med fyra unghästar. 12.30 skulle vi lämna gården med hästarna i lastbilen. Hade alltså god tid till att trimma 3 andra hästar innan och putsa allt. Jag är noggrann med att om jag rider på morgonen innan en tävling vill jag ha bra känsla så det sedan kan hålla i sig till tävlingsbanan.

Jag planerade därför att rida 3 hästar som kan ge mig lite, good vibes. Vigo- först ut med ett dressyrpass vilket gick galant. Älskar att se/ känna skillnad på hästarna, utveckling är viktigt. Därefter joggade jag Goldenboy, minst sagt favoriten, haha. Kändes väldigt fin, avspänd och framme för skänkeln. Sist var  Casal som dessvärre var väldigt spänstig och lite stel… efter en del jobb – övergångar, sidförflyttningar, lösgörande rörelser så blev det bra.

Finputsad utrustning, borstade hästar och vi är redo för att åka.

Iris var först ut, hon gick väldigt bra. Trots det bara är 1m är det viktigt att göra samma jobb som sker i en större klass. Var häst ska få sin chans! Bra runda med ett ner, sånt som händer. För henne är det träning att åka på tävling än så länge.

Dexter- 1.10m x2, det är lätt att bli frustrerad när hästen går topp på framhoppningen och allt går hand i hand, men väl på banan blir det hela helt orytmiskt och ofokus. Men även han är i sin läroperiod och vi gör det bästa för en fin utveckling men som i denna sporten går det upp och ner. Vi tar med oss fina språng och tränar vidare.

Både Marian och Germus gick varsin 1.10m med varsitt missförstånd. Vad kallar vi denna dagen? mindre bra dag på jobbet.

Vi lägger denna dagen lite i skuggan och tränar vidare, sätter nya mål och siktar vidare. What to do. life goes on- som pappa alltid säger.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.