Viktigt att variera

Pernilla Josse | 2/10 - 2018

Vaknade upp i ett iskallt hus idag, det var inte särskilt skönt. Vi hade strömavbrott igår så antar att något blivit fel med elementen.. uppfriskande iallafall om inget annat. Nu är klockan 15.45 och jag sitter med skolarbete, hela denna veckan rider jag 5 hästar på förmiddagen för att sen plugga mellan 13.00-16.30, därefter fodra hästarna och senare rida två eller tre till.

Det är viktigt att hitta ett system som fungerar för sig själv, eftersom jag både jobbar och har skola så måste de gå hand i hand, det gäller att ha självdisciplin och prioritera rätt. Just nu funkar detta systemet väldigt bra för mig då jag verkligen inte kan hitta fokus i plugget efter en jobbdag. Jag tränar hellre hästar på kvällen än att öppna en historiebok…

Imorse körde vi markarbete och lydnad. Jag är en ryttare som rider ödmjukt och vill använda så små hjälper som möjligt, jag vill ha en bra balans och fin form på hästen. Dexter var väldigt fin idag, han började dock med att bocka och vart lite stel i vänster sida, jag antar att han kanske varit lite kall om ryggen inatt.  Jag gav honom tid att komma ner i varv och så småning om blev han bättre och bättre, blev riktigt lugn och avslappnad. Han fick även hoppas lite, han brukar ha en tendens att stissa upp sig när det kommer hinder i bilden men blir bättre för varje gång och idag var han väldigt duktig och väntade in hinderna istället för att rusa fram. Han fick även smaka på lite större höjd vilket han löste galant.

När jag tränar hästarna är jag väldigt noggrann med att ha en varierad träning för dom. De måste behålla motiveringen och tycka varje sak är rolig. Eftersom vi har två ute banor och två ridhus finns det bra material, jag använder mig även av en galoppbana runt hagarna, där försöker jag få ut var häst en gång i veckan. Några hästar får även ridas ut i skogen och på vägarna, det brukar vara väldigt uppskattat. Känns som hästarna mår mycket bättre i helhet än när dom bara går inom fyra väggar.

Ikväll ska tre hästar till ridas, blir liknande pass som imorse. Juste idag har jag varit här exakt ett år, tycker tiden springer iväg lite väl fort. 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.