Amanda Andersson. Foto Privat

Amanda Andersson: ”Detta är verkligen ett hack svårare”

R&B Eventer | 1/7 - 2022

Så spännande med att lagen är klara för junior/YREM 🐎🇸🇪🌟Vilka är tjejerna och deras hästar? Vad är deras tankar o mål med EM? Vi tar reda på detta! Först ut är Amanda Andersson🌟
Hur känns det att vara uttagen att representera Sverige i Hartbury?
Det känns väldigt roligt! Jag har ridit ett EM som Junior tidigare men detta är verkligen ett hack svårare. Jag lät övergången mellan Junior och Young Rider ta tid, och känner mig nu helt redo för att göra det tuffaste provet man kan göra som ung ryttare.
2. På vilket sätt kommer du förbereda dig o din häst de sista veckorna inför EM?
Sedan i höstas har jag jobbat med EM som huvudmål och hela planeringen har egentligen lagts efter att vi ska vara på topp sista helgen i Juli. Nu gäller det att färdigställa den planen och hoppas på att vi båda två har formen och hälsan på topp när det väl är dags. Huvudfokus dessa sista veckor ligger på lösgjordhet, kondition för både häst och ryttare samt värmeträning.
3. Kan du berätta lite om dig o din häst och er resa tillsammans hittills?
Jersey är vår egna uppfödning, så jag har varit med från allra första början. Då hon var otroligt tittig som unghäst var planen aldrig att hon skulle bli någon fälttävlanshäst. Vi började hoppa henne först på hösten som sexåring och jag fick tjata mig till att få testa henne i terrängen då min tränare var mycket skeptisk att det skulle gå. Sedan dess är resten historia, jag trodde aldrig att vi skulle klara att komma runt 100-klass men hon har tagit varje steg så naturligt och det känns fortfarande inte som vi nått vår gräns ännu.
4. Vad är ditt mål med EM?
Mitt mål är att samla på mig värdefull rutin inför kommande tävlingar. Vi vet på förhand att banan troligtvis kommer vara väldigt tuff så jag ser detta som ett ypperligt tillfälle att få en värdemätare på vart vi står idag och vad som behöver bli bättre. Jag har ett år kvar som Young Rider efter detta och det är egentligen då som man har tillräckligt med rutin för att vara med och fajtas om dem högre placeringarna.
Stort LYCKA TILL Amanda! Vi håller tummarna för dig och resten av laget!🐎🇸🇪🙏🏻👍🌟

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här