[VM i fälttävlan] Häng med på bangång!

R&B Eventer | 16/9 - 2022

Häng med och kolla in VM-terrängbanan i Pratoni del Vivaro!

Text & foto Annika Rönn

1 – 2

Började dagen med ackreditering, sedan en promenad runt terrängbanan, ca 2,5 tim och 14000 steg.
Lägger in lite hinderbilder efter hand (otroligt dåligt internet här)
Start, hinder 1, hinder 2 och sedan uppför (bilden tagit en liten bit från toppen av backen)

3 – 4

Uppe på toppen står hinder 3, relativt stort bord, en sväng efter det och sedan 2 alternativ till hinder 4 (VÄLDIGT många alternativvägar lär ni märka)

5

Vidare uppe på platån står hinder 5 med alternativ och därefter en gles trippelbarr, någonstans runt 2,5 m lång.

6 – 7

Sedan bär det utför på riktigt, hinder 7 är något att bita i och hoppa rätt alternativ, snabbast är över stocken och brant ner till 2 smala brushes, det är riktigt brant.
Chickenway är en stock till vänster, slingrande ner över smala b och c. ELLER en längre sväng och hoppa kombinerade b/c. Inga volter runt eller bakom och varje ”bokstav” får bara hoppas EN gång.

8 – 9

Sen är vi nere på platten igen och över stockhinder nr 8, genom körhindret och uppför backen igen där kombinationen med granrishäckar möter.

 

10 – 11

Hinder 10 är en ny, öppen trippelbarr och sedan går det uppgör ännu mer, på toppen möter hinder 11 a-d som har lite alternativvägar, hoppa 11a/b så blir det c och d i linje ut (varav c är väldigt smalt). Chickenway är en annan stock in som a, kombo b/c som är en tight trippelbrush och en båge till uthoppet d (annat än raka vägens d)
Så har vi tagit oss genom 1/3 av banan

12 – 13 – 14

Sen fortsätter vi ner igen där hinder 12 möter, relativt enkelt hinder, galopp längs kanten på banan till hinder 13 där det redan varit ett fall ryttare (Martin Möllberg kan du hålla motorsågskurs med banbyggare här??) och hindret fullt med Wilbur Wonderponies 😁
Hinder 14 är ett litet uthopp ur paviljong med lite nerför mot hinder 15 som är ett täckt stigsprångsaktigt hinder
Halva banan klar.

 

16 – 17

Hinder 16a är inhopp till två olika alternativ, en sväng runt stubbarna och hoppa öppna spetsen b/c eller välj större sväng och hoppa b och sedan bort till slutna spetsen c, betydligt längre ridväg.
Hinder 17 är nästan parallelloxer som är rejält lång (nej, man ska INTE hoppa studs 😱)

 

18 – 19

Nu har vi kommit till hinder 18 där det finns tre olika alternativ, man väljer ett beroende på hur man vill hoppa hinder 19, som även det har tre alternativ 🤪 det ser ut som att jag missat ett c-hinder till ena vägen men filmen visar röran….

20

Running up the hill tar vi nr 20, stenmuren, lite flying eller väljer något av de flankerande MIM-räckena för att sedan dundra ner för backen mot vattenkomplexet, som är just det

21 – 22

Hinder 21 a utgör valet av 2 olika vägar att passera vattnet första gången. Väljer man vänstra alternativet går man vidare till kombo b/c och sedan d och ut. Lägg märke till linjen mellan b/c och d 😱. Höger alternativ bjuder på ”enklare” b och sedan c/d ut
Vidare i en galopp över diket 22

 

23 – 24

Efter diket en liten båge och fullt ös över 23 som är en liten trakhener (hmm inget hinder är litet här)
Tillbaka till vattnet och hinder 24, där kan man välja direkt över stocken 24a/b och djuplandning i vattnet till spetsen c/d, har man valt denna linjen MÅSTE man ta spetsen
Alt 24a är ”snällare” men längre, runt kullen och ner i vattnet till b/c och till sist d.

 

25 – 26 – 27 – 28

Uppförbacke igen, där står hinder 25 som är en form av kulvert, vidare till 26 en halvkulvert med ris längst upp.
Hinder 27 finns i två upplagor beroende på hur snäv kurva du vill ta till 28, hinderna ser i princip likadana ut och är ungefär 2,5 m långa vilket som.
Nu närmar vi oss slutet och slipper backarna 😁

 

29

Näst sista hinderkombinationen bjuder på 3 olika alternativ (gäller att man har huvudet på skaft både som ryttare och domare)
Raka vägen är 29 a/b/c och ut över d (ligger i bortre kanten av området) alt går man mittkombon 29 a, vidare till b/c och ut över d (som är samma i alla alternativen) eller så väljer man närmaste alternativet som är inhopp över 29 a/b, sedan c och ut över d
Det är en stor flock hästar på ”betet” och kom ihåg att man bara får hoppa varje bokstav en gång!!

 

30

Hinder 30, har du kommit över detta, sist men inte minst så har du kommit runt VM-banan i Pratoni del Vivaro 2022.

 

Annika Rönn som skrivit och fotograferat från banan kommer att vara funktionär under terrängen.

”Jag gick i runda tal 14000 steg runt igår, och har därmed kunnat fotografera, checka, fundera och rapportera.
Idag övar vi terrängfunktionärer i 7 timmar ⌚️ därefter får vi våra hinder tilldelade. Hoppas kunna göra 🇸🇪 den äran som hinderdomare, håll tummarna!” skriver hon.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här