Wilma Nyhlen. Foto Privat

Wilma Nyhlen: ”Jag hade inte provridit Stinger”

R&B Eventer | 3/7 - 2022

Så spännande med att lagen är klara för junior/YREM 🐎🇸🇪🌟Vilka är tjejerna och deras hästar? Vad är deras tankar o mål med EM? Vi tar reda på detta! Nu har turen kommit till Wilma Nyhlen!

1. Hur känns det att vara uttagen till EM i Hartbury?
Det känns fantastiskt roligt, jag hade inte det som en plan från början eftersom jag inte trodde att jag skulle hinna med kvalen på våren. Jag har haft mycket med skola och student, men åh va taggade vi är på och åka. Stinger har tävlat i England innan så känns väldigt tryggt att ha en så stabil läromästare i terrängen.
2. Hur förbereder ni er nu sista tiden innan avresa?
Det kommer bli konditionsträning för både mig och Stinger. Vi ska också slipa mer på dressyren och försöka hinna med en dressyrtävling innan. Annars tränar jag på som vanligt, han är redan i väldigt bra form.
3. Berätta lite om er som ekipage.
Stinger kom till mig för snart 2år sen, då visste jag inte ens om jag skulle klara av att rida honom eftersom jag inte hade provridit han innan. Efter 2 månader gjorde vi vår första start i Perstorp och vi vann den tävlingen. Känslan i terrängen var helt magisk, det var som att lyfta med ett flygplan. Efter det kvalade han snabbt och blev uttagen till EM i Segersjö. Sen blev det silver på både NM och SM. Vi har gjort 3 starter i CNC*** i år, där han satte alla kval och är nu uttagen till EM i Hartbury. Stinger är en speciell herre som tydligt visar vad han gillar och inte gillar. Här hemma är han kung i stallet och har en egen shettis, Gunnar, som han alltid hänger med. Han älskar att vara ute och gräs är det bästa han vet. Morgonrutiner han han såklart, alltid stretcha innan han ska ut i hagen och så vill han få maten först.
4. Vad är ditt mål med EM?
Mitt mål med EM är att göra en bra laginsats, att nolla hoppningen och terrängen.
Stort lycka till Wilma o Stinger! Vi håller alla tummar👍🌟🐎🇸🇪🤗

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här