Average Joe

Sara Nilsson | 14/4 - 2020

Jag har en häst till salu, Bob, Bobby, B, Mr B, ja han har många smeknamn men heter egentligen Balotelli. Han är en SWB valack 8år e: Verdi – Cortez, jag har haft honom i träning sedan han var 5år. Han har tävlat upp till 1.30. Bob är en average Joe, en medelsvensson helt enkelt. Ibland hoppar han felfritt ibland gör han inte det men det man vet är att man alltid kommer i mål och det värsta som kan hända är att en bom trillar. Bob är 100% trygg att rida på, min bästa kompis Lotta som är en väldigt glad motionär kan rida och praktikanter brukar få rida honom utan att jag känner mig orolig att dom inte ska reda ut det. Bob är röntgad och frisk, har haft en piphas som han blev lite halt av pga av spark mot elak boxgranne som är tömd och borta och såklart röntgades hasen om då utan anmärkning. Bob hoppar fint och är normalt försiktig dvs inget för toppsport men för någon som vill tävla upp till 1,30 är han perfekt, han kommer säkert hoppa 1,40 för scope det har han sen om det blir felfritt det får träning utvisa, river han är det inte för att han är direkt oförsiktig utan för att jag inte har honom på bakbenen. Han hoppar fint men är inte den flashigaste och kan för ögat upplevas som lite omodern typ även fast han är lätt att rida. Sen kan han absolut vara lite valacklat i markjobbet men det är väl dom flesta karlar. Han kostar 150.000kr och INGEN vill köpa, jag fattar inte det? Jag vet inte hur många jag skickat filmer till som inte ens hört av sig.

Ibland när vi är ute och tävlar regionalt med unghästarna så är det en Avd A klass emellan och jag kan säga att minst 50% av alla som rider klassen skulle behöva en Bob. Problemet idag är att deltidsryttarna (amatörerna) och de orutinerade juniorerna köper för bra hästar. Dom vill ha pisksnärten med svansen, dom vill ha försiktigheten, att dom hoppar flashigt, snabbheten, blodet, explosiviteten men tyvärr reder dom inte ut det för en sådan häst kräver 100% bra ridning, den kräver precision och den kräver timing. Dom köper hellre någon liten pigg sak med för lite scope som inte kan hjälpa till i skarpt läge när dom ligger fel än en lite större häst med naturlig scope som gladeligen kan hoppa av 3m innan ett 1,20 hinder utan problem. Jag får minst en häst om året att fixa som en ryttare förstörd pga av att hen rider för dåligt. Fina hästar med dåligt självförtroende och varenda gång är det enda som behövs är bra ridning. Jag tänker ofta att har inte personerna tagit hjälp av tränare när dom skulle köpa häst? Skulle jag börja spela golf efter att endast spelat minigolf hade jag ju knappast köpt golfklubbor som används på PGA touren, det hade troligtvis räckt med ett set från Intersport där jag bett om hjälp av expediten i affären.

Vi måste få bort trenden att det är coolt att ha en häst som jag beskrev ovan och ge ett slag för Bobbyhästana så därför vill jag ge en shout – out till alla dessa hästar, ni behövs mer än ni tror och är guld värda för den som bara öppnar ögonen och ser er!

Vill någon ha mer info eller film på Bob maila mig: sara@stallsaranilsson.se. Han är världens bästa kille som söker efter sin människa.

Och glöm inte att följa oss på instagram: stallsaranilsson. Kan lägga ut en film på honom där

Rebecka och Bob, Rebecka sa för att hon skulle komma och rida en gång i veckan när barnen blev större, det var 7år sedan , men igår plötsligt hände det. Då får B ställa upp. Rebecka i lite halvgalna och hala tights men det gick fint, Bobby kan man lita på.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här