Breeders Finaldag

Sara Nilsson | 8/10 - 2018

 

Diskat ekipage med till 5-årsfinalen i hoppning

Vad som gör vår sport unik är att alla tävlar på samma villkor oavsett kön, ålder, ursprung, fattig eller rik. När jag var yngre kunde jag ofta ta på mig en offerkofta, jag hade ingen fin lastbil, vi åkte aldrig på fina tävlingar, hade inte dom finaste grejorna, finaste hästarna eller dom bästa förutsättningarna. Nu när jag är vuxen bryr jag mig inte om sådana saker längre överhuvudtaget för att jag uppskattar mer det jag har än det jag inte har och jag vet ändå att när vi alla går in på banan tävlar vi på exakt samma villkor, vi har samma möjligheter och lika stor chans att vinna och det är därför jag älskar denna sport. Inne på banan är det bara vår och hästens prestation som gäller och därför är vi alla lika, och varför är vi det? För att det finns regler. River man en bom får man 4 fel, får man ett stopp är det också 4fel. Vi har regler för utrustning och vi har massa andra regler. Det är lika för alla och det spelar ingen roll hur mycket pengar man har, vad man heter eller vilka/vad man sponsrar, trodde jag. När tävlingsledningen går emot överdomarens beslut blir i alla fall jag ledsen. I TR Moment 181 Överdomare står det till och med att ”Tävlingsorganisationen, ryttare och medhjälpare är skyldig att följa överdomarens beslut” Jag kommer aldrig kunna mäta eller konkurera med de största stallen eller viktigaste människorna i branschen men låt mig iallafall få känna mig lika viktig som dom de två minuterna jag är inne på banan. Arrangemanget förtjänar inte denna tråkiga stämning som blev då allt annat var topp ur tävlingssynpunkt. Flyinge är verkligen en hall jag älskar att rida i och publiken är som alltid väldigt sportslig, nu låter det ju som om jag varit på VM i Tryon, fast för mig är det samma sak att rida ett Unghästchampionat som ett VM för storfräsarna tror jag.

Vad tyckte jag om 5års Finalen då? Själva konceptet med testryttare är en fin tanke men mycket som jag tycker var oklart. Först och främst borde klassen varit sist på dagen så man kunde anpassa banan för testridning och då hade dom nog fått mer publik till dom andra Finalerna, i 7års Finalen som var sist och startade halv 6 var där bara dom närmst sörjande kvar vilket såklart blev tråkigt. Det blev så att Jeroen Dubbeldam hoppade mer eller mindre bara i vänster varv på delar utav 6års Finalbanan. Det hade varit trevligare med en linje på 21,5m, en kombination och två diagonaler. Jag står även fast vid att jag tycker man skulle fått avdrag för eventuella fel man haft första dagen. Jeroen rid självklart alldeles förträffligt fint och proffsigt och verkade gilla Diddi och hon fick fin kritik, framförallt för hennes inställning och det är även den jag älskar med henne. Jättekul att se ett superproffs rida sin häst och jag tog verkligen åt mig vad han sa att hon blir ojämn i sin kontakt.

Absolut roligast på hela dagen var såklart att Ice blev 4:a i 7års Finalen, vilken fantastiskt häst han är, jag är så stolt och glad över honom!

Åter igen beröm till Peter Lundströms banor, 7års finalbanan får 10/10

Tack Kim Lundin för den fina bilden på Jeroen och min lilla pärla. Jag ser ju nu att antingen får jag byta ut min sport BH till något med lite med fyllning i, köpa nya byst eller byta kavaj, ett megastort tomrum ju, ser jätteroligt ut

Fin kille i fina rosetter

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här