Breeders Trophy dag 2

Sara Nilsson | 4/10 - 2018

Nu är jag ganska trött, och hungrig, maten tog slut i restaurangen på Flyinge och det blev någon form av laxpytt istället för kalops, jag tror det var rester som kallades laxpytt, utan sås, jag har jättesvårt för mat utan sås. Som en kompis sa till mig när han var ute och jagade och missade älgen – Spring du älgjävel, det är ändå såsen som är godast. Som tur är hade Mamma bakat kanelbullar hemma och jag åt 3st, fast det var nog i ärlighetens namn 6st men jag är fortfarande hungrig.

Idag hoppade fantastiska Diddi till sig en Finalplats på söndag, hoppas Jeroen Dubbbeldam gillar hästar med blod i för hon är en frisk fläkt, minst sagt. Även om det tar emot får jag nog ändå lov att säga att jag är helt ok nöjd med hennes poäng, vill ju inte göra mig ovän med Jens det första jag gör nu när han äntligen flyttat ner till civilisationen igen. Jag red som en bajspotta in i trekombinationen då hon var lite het och jag var alldeles för fokuserad på att hålla henne lugn istället för att hoppa in och bara sitta still. Var lite mera spänd idag än igår och hoppade faktiskt bättre igår men strunt samma hon får hoppa Final på söndag i varje fall vilket är superkul, älskar verkligen denna häst, hennes inställning är helt magisk och känslan är så sjukt fin! Hon är även kvalad till Skandinavium nästa år, dom växer upp så snabbt! Chesny då, jo denna grymma kille var felfri idag igen, alltså dubbelnolla, tror inte ens där var 10 dubbelnollor, men det kan ju kvitta ändå just i denna tävling då domarna inte alls gillade honom så mycket som jag gör. Chesny har rivit en bom sedan han kom till mig mars, bra record det. Dock korsgalopperar han väldigt mycket. Ute kan jag knuffa iväg honom i landningen så han återfår sin balans och rättar korsgaloppen men inne går det inte och då drog det ner på hans ridbarhet. Han har egentligen ingen dålig ridbarhet, har en fin mun och ligger bra på rälsen på banan men en dålig balans och inte tillräckligt med styrka men det ordnar sig ska ni se, vila och ett vinterjobb efter Elmia. Han är i alla fall sjukt försiktig och man kan rätta framåt utan att vara rädd för att riva, sånt gillar jag. Tycker nästan vi borde fått extrapoäng för att klara en trekombination i korsgalopp och dessutom hoppade han strålande i den. Tråkigt för uppfödarna och hästägarna som hade hästar i 5års klassen som hoppade felfritt båda dagar men inte kom med till Final, det borde väl ändå vara lite cred att vara dubbelnolla i ett Championat tycker jag. Jag hade flera hästägare på plats idag och jag kan säga att dom känner sig duktig osäkra på att åka till Breeders igen eller ens Breedersansluta sina föl., jättetråkigt för jag minns bara att för några år sedan var Breeders verkligen en folkfest för alla hästälskare. Jag hade köpt konceptet om det varit bedömning båda dagar men nu blev de liksom lite mittemellan och såklart är dom som kom till final fastän dom rivit jätteglada för dom nya reglerna. Jag vet att jag själv valt att anmäla och delta och därför har jag accepterat reglerna men jag står ändå för mina åsikter. Såg även en massa trix på framhoppningen i 5års klassen. Jag vet att det inte är förbjudet men att sätta på bakskydden precis innan man ska in på banan och ta bort markbommen på sista räcket är ingen unghästutbildning för mig i alla fall, inte på en 5åring, över 5år fine men dom är ju bara bäbisar än så länge det är väl inte hela världen om en bom skulle falla. Ice var felfri i första 7års Kvalet i 1,35, han gjorde en fin och enkel runda så det känns bra inför finalen på söndag.

Vill även passa på ett hylla Peter Lundströms banor, så himla fint byggt idag igen, ett nöje att rida dom!

Nu ska jag sova, imorgon är det sovmorgon till 05,50

Fina Chesny, aldrig ens haft ett par bakskydd på sig, foto: Roland Thunholm

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här