Danmark

Sara Nilsson | 11/9 - 2018

Så himla kul att flera kommit fram och sagt att dom läser bloggen, siktar på att bli en äldre version av Nellie Berntsson, lätt. Ska bara bli lite bättre på att ta bilder och lägga upp, trots att jag läste Datakunskap A i gymnasiet är det som bortblåst.

I helgen var vi på min första internationella tävling CSI** i Sommerstad med tre hästar. I mitt huvud skulle det bli hur mysigt och kul som helst, nu var det bara så att Robin och Vickie va hemma och jobbade och jag åkte själv iväg med Monty (Pappa) och det blev allt annat än mysigt. Han har precis tagit bort gipset på armen och är en karl, vilket innebär att det fortfarande är väldigt väldigt väldigt ynkligt, att han sedan vägrar att ha på sig något annat än trätofflor och ramlar ner från läktaren pga av dom gjorde inte saken bättre. Att vara själv på endagarstävling är inget problem men på meeting går alla olika klasser, vill ha ute dom minst tre gånger/dag, helst fyra. Det ska förutom att tävla: trimma, tvätta ben, mocka, ut och gå, longlera, pusta, fodra, gå ännu mer, linda, linda upp, bära vatten, tvätta krubbor osv osv. Stort tack till Jill och Lii som hjälpte mig på framhoppningen, utan er hade det aldrig gått. Ovanpå allt detta ska man prestera. Missförstå mig inte, när Robin är med är jag jämt i stallet ändå, det är bara det att vi känner varandra så väl så vi vet våra olika sysslor, Robin vet tex vilket hål på tränset alla hästar går med, när jag vill hoppa fram, hur jag vill hoppa fram, osv. Hade jag kommit med ett annat bett eller kanske till och med utan stövlar hade nog inte ens Monty sett det. Vilken tur att jag har fantastiska hästar som aldrig gör mig besviken. Det 6åriga fina fölstoet Diddi e: Diamant de Revel – Cardento var felfri alla klasser inkl Bronsfinalen, vilken pärla hon är! Sista dagen vräkte det ner och vi hoppade mer eller mindre i en sjö men hon kämpade på så fint, är väldigt stolt över henne! Fina Hugo 6år var felfri båda Youngsterkvalen och hade ett nedslag i Finalen, mitt fel, blev lite stökig med huvudet och jag tappade rytmen. Min bästis hoppade 1,45 kvalet på fredagen med ett nedslag, mitt fel, hon hoppade lite stort på en linje utmed VIP tältet som stod bredvid banan och jag var inte tillräckligt snabb fram på mina första två galoppsprång efter och fick långt på mina fyra och kunde inte spänna bågen, på rutinkontot för oss både och hon har aldrig sett en VIP, inte jag heller för den delen, eller jo en gång, Tivolirock i Kristianstad 2008, där drack jag gratis öl, hade skinnjacka på mig, åt upp alla salta pinnar och låtsades att jag visste vilka rockbandet Mustasch var. Vi skulle hoppat på lördagen också men regnet vräkte ner så jag valde att stryka, man ångrar ju aldrig en klass man aldrig startade och jag vill absolut inte riskera något. Absolute horses får 10/10 möjliga, en proffsanläggning och allt var kanon, riktigt kul, kommer definitivt åka dit igen, regnet kan dom såklart inte göra något åt.

Parkering
Banan innan jag gick och strök mig

Nu har jag varit helt slut i tre dagar, gått ner 3kg och min ena stortå är avdomnad sedan helgen, säkert efter alla promenader eller är den vattenskadad. Idag har vi varit på Pay and Jump med unghästarna på Flyinge. Robin red en fin runda på vårt 5åriga fölsto e: Cabachon – Cardento – Irco Marco. Jag red Chesny och Ice som både hoppade topp. Robin red även Ommpa Loompa. Vi skulle gå in tillsammans men jag gick in en före och jag såg Robin stå på gången, när jag tittade ut några sekunder senare såg jag inte honom men jag såg att banpersonalen stod och skrattade, då har Oompa vägrat gå in på banan och hoppat över häcken ut på gräsmattan med Robin på, han fick sedan tillbaka honom till insläppet men då vände han igen och plöjde rak igenom häcken en andra gång, alltså jag orkar inte med honom, vilken jävla häst rent ut sagt. Dock hoppade han ganska fint på banan, han är inte förlåten men jag valde att se mellan fingrarna denna gång, man får välja sina strider med honom tyvärr.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*