Dietist javisst

Sara Nilsson | 21/12 - 2018

Många julhälsningar på sociala medier idag, verkar som de som har ”vanligt jobb” får en riktig långledighet, såklart gäller det inte oss som jobbar med hästar men det gör mig inget, jag tycker det är mysigt i stallet runt jul. Mina grymma medarbetare försöker jag ge så mycket ledigt som möjligt och vi har dessutom inte alla hästar igång. Jul är för mig en tid för några dagars återhämtning och bara ta det lugnt och äta massa gott. Nu är det ju bara så att jag börjat gå till en dietist och min jul ser ut att bli rätt mycket deppigare än andra år.

Ny kille till inridning, 2år e: Armani Code – Cosmopolite S (Cardento). Har aldrig blivit ledd så vi har några veckor på oss nu framöver att bygga upp ett förtroende. Han får stå uppe i stallet där vi alltid gör vid så han vänjer sig vid människor. Jag kallar honom Mowgli, vet inte vad han heter men det var ett passande namn tyckte jag. Idag hade vi honom ute på stallgången och gick fram och tillbaka, han är väldigt rädd men snäll.

Jag lider av pommes frites sjukan, smal utanpå men fet inuti. Jag har sedan en tid tillbaka gått ner en del i vikt och får tydligen inte i mig tillräckligt med mat i förhållande till hur mycket kroppsarbete jag utför. Ett angenämt problem för vissa kanske men inte för mig. Ni som känner mig förstår ju att jag skrattade högt när jag hörde det. Jag vet om att snabbmat inte innehåller mycket vettigt men jag trodde inte det var så illa, lite ledsamt då jag är VIP kund på Max, första och troligtvis enda VIP:en jag kommer få i mitt liv, gratis dippsås vid köp av ett mål, vem hade inte nappat på det! Nu tänker ni säkert att jag bara äter snabbmat, det gör jag faktiskt inte, jag äter husmanskost flera dagar i veckan, jag äter väldigt mycket men inte så ofta. Jag lagar ingen mat, alls, överhuvudtaget men eftersom Mamma lagar till Monty varje dag och jag bor själv är det ju inte direkt så att när hon frågar om jag vill ha middag att jag svarar:                               – Nej du Mamsen jag ska hem och göra kalops och surdegsbröd, till mig och chihuahuan. Skulle inte tro det va. Jag äter inte heller så mycket godis faktiskt men köper jag en påse äter jag såklart upp den som om det inte fanns någon morgondag.

Jag har fått redogöra vad jag äter och dietisten sa att om jag inte haft ett så aktivt arbete hade jag troligtvis vägt 100kg och haft diabetes, ok, tack för informationen. Jag vet självklart att det inte är raketforskning men jag behöver nog bara en spark i häcken för att skärpa till mig. Jag får egentligen äta det jag gör men måste tillsätta massa saker, jag fattade det som jag skulle få några piller men hon pratade om mer sallad, grönsaker, frukt, makrill, fisk, bröd med fullkorn och nötter tex,. Jag frågade om hon menade de honungkanderade jordnötterna från Estrella eller brända mandlar, men det gjorde hon inte utan pratade om osaltade cashewnötter. Mina ljusa rostmackor med brieost på lunchen kan jag hälsa hem till. Mörk choklad var också ok men jag tänker banne mig inte sitta och äta på en bit blockchoklad i jul när alla andra äter Noblesse eller Geisha. Vin räknades inte heller som frukt, synd. Dricker även numera massa glas vatten om dagen, två glas vatten på morgonen till frukost, det är slut med sockret på gröten och helst sylten också men det kan hon inte ta ifrån mig ännu, stalltjänst, kissa, rida två hästar, vatten, rida några till, kissa, frukt, vatten, rida igen, kissa, rida lite till, vatten, kissa, lunch (ej mackor). Fått magövningar som i detta fallet är säcka ihop och spänna ut magen. Många ryttare har tydligen så bra hållning att vi glömmer att pausa magen, inte spänna magmusklerna utan bara slappna av, det gör jag nu när jag skrittar av, hade mina tränare sett mig hade dom dött, ser ut som en påse skit men jag har faktiskt inte haft direkt ont i magen heller senaste tiden så uppenbarligen hade hon ju rätt, hade varit rikitgt gött med ridbrallor utan knapp alltså bara resår, då hade jag kunnat ta magövningen till en helt ny nivå.

Nästa år ska jag verkligen ta tag i detta på riktigt allvar, den 2:e, new year, new me!

Nej nu ska jag slå in alla mina julklappar som inte blivit inslagna. Jag har köpt världens bästa julklapp till Monty, antingen blir han glad eller jag arvslös. Ska även gå ut med hunden, sjukt jobbigt med allt regn, tycker det regnat och varit dåligt väder flera veckor nu, börja tro att extremvädret kan bero på alla dom där kedjebreven jag aldrig skickade vidare 2007 men är inte säker.

Mina grannar har en inomhuspool, det har varit min högsta önskan så länge jag kan minnas, ibland när jag är ute och turar brukar jag rida förbi och bara titta in och avundas.

Läste Land och hittade en artikel om min grymma hästägare Kristina, bosslady!

En annan utav mina supergrymma hästägare på besök, Gunilla och Anders Håkansson som äger Possan. Sally ville såklart också vara med på fikan.

Flygvapnet skulle ha sin årliga julgransflygning och jag stod redo med kameran men jag är nästan säker på att jag aldrig såg julgranen utan detta var Stockholm – Everöd planet.

 

Glöm inte följa oss på instagram: stallsaranilsson

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här