Efterfest

Sara Nilsson | 24/9 - 2018

Känns på något sätt skönt att VM är över, hela förra veckan har ju kretsat till att planera så man har kunnat se de live på TV:n, och jag som inte ens är en kvällsmänniska, jag har fått kämpa och valt bort sömn och genom att äta socker sent på kvällarna har jag sett alla ryttarna minst en gång. Missade ena laghoppningen då vi var i Helsingborg och tävlade, sista rundan alltså när dom bara var 12 åt jag upp en påse polly och en påse sura S, det tycker jag nog man förtjänar någon form av medalj för faktiskt. Vad fick jag ut av detta VM? (förutom ev diabetes då) Att Sverige hade ett fantastiskt lag och att ett VM silver är grymt bra, och vilken omhoppning det blev, var nästan så hjärtat stannade där ett tag. Vad som såklart var tråkigt att se var alla ryttarna som inte var tillräckligt förberedda för ett VM. Jag förstår inte hur man kan vilja åka på ett världsmästerskap och känna att nej det här var för svårt för mig, dom måste väl ha tränare som borde stoppat många från ett fiasko? Eller är det viktigare att bara ha deltagit? Hade inte många av dom som nästan slog ihjäl sig varit gladare av att vinna en mindre klass någon annanstans? Förra året ville jag åka till Unghäst VM med min bästis, hon var 7år då. Maria Gretzer sa då att hon tyckte det skulle bli för tufft för oss just då, åkte jag? Eh nej, jag litade såklart på henne och vet att hon kan bättre än mig. Så varför bromsar inte tränarna? Jag förstår att alla kvalat dit på ett eller annat sätt men många har jag aldrig ens sett här i Europa, kanske borde dom ridit Aachen, Dublin, Hickstead eller några andra 5* tävlingar på dom största arenorna och sett hur det gått där först innan man åker på ett VM, min personliga åsikt i alla fall. Det finns ju INGET som är hemskare än att stå och vänta på sin tur att gå in på banan och känna att nej det här är alldeles för svårt för mig och jag är inte tillräckligt förberedd. På sociala medier har det klagats på att många red dåligt, jag tycker inte jag såg någon som ”dåligt” men många var helt enkelt inte tillräckligt förberedda för ett mästerskap och fattade vad det skulle innebära.

Vid medaljceremonin när dom bitar på medaljen tänker jag alltid, tänk om en tand ryker där, det hade ju varit sjukt roligt, då får man hoppas att man har en stifttand och att någon vakt/väktare har en metalldetektor och kan leta upp den.

Jag hoppas verkligen att Fredrik Jönsson får en riktig sponsor nu och satsar på OS eller att han får så fett betalt om han nu vill sälja att han köper en ny förmåga och rider OS ändå men även en villa på Maldiverna. Jag är så otroligt imponerad av honom, inte för att jag inte trodde att han skulle göra bra ifrån sig utan för att han är så cool och samma Fredde man träffar här hemma på småtävlingar i alla intervjuer. Stör mig duktigt på SVT s kommentator som fick honom att framstå som världens novis, om hon hade läst på lite mer hade hon vetat att han redan ridit mästerskap. Tänkte först skicka en arg lapp (mail) till SVT och fråga om dom inte för allas skull kan byta ut henne, men det var in the heat of the moment och man är ju ändå svensk så jag gjorde aldrig det.

I fredags var vi i Helsingborg med fyra hästar, det blev sent, var inte hemma förrän kl 12 på natten. Hästarna hoppade super, är lite besviken på underlaget och tycker dom borde införskaffa en riktigt vält eller hyra in en tumlare, dom drog bara runt underlaget med en liten harv och det var både löst och blev håligt snabbt, annars är Helsingborg en fantastiskt fin anläggning. Min vita bästis hoppade en 1,35 felfritt lätt som en plätt. Hugo gjorde en magiskt fin 1,30 felfritt, lite bus men inget mer än vanligt, 7åriga Ice hoppade en 1,35, han har inte tävlat sedan Falsterbo och hoppade fint men såklart lite ringrostig, ett ner i omhoppningen men annars super. Possan en häst som är till salu hoppade en superfin och felfri 1,30. På lördagen och söndagen var vi i Flyinge på 4års Semifinal men det skriver jag om imorgon.

Bästis redo för tävling, nej det är inte jag som köpt vita boots till henne, det är Monty, skickade iväg honom att köpa ”åkboots” och hagboots en dag, han kom hem med dessa och ett par spygröna för det var halva priset på dom.

Vill ni se filmer på alla min fina hästar klicka in på Youtube, lägger alltid upp filmer från tävling där nästan varje vecka:

https://www.youtube.com/user/saransara84

Nu ska jag kolla vidare på min nya serie The Handmaids Tale, jisses så deprimerande den är, har man anlag för höstdepression är det ingen serie jag kan rekommendera, men den är väldigt bra, tung, men bra.

Vad jag gjorde i lördagskväll vid kvällsfodring? jo jag rullade upp 350kg ensilage som börjat ta värme, var sådär lagom glad för det

Min stövel gick såklart sönder på tävlingen, varför händer det aldrig när man är hemma? Men jag var inte alls arg för jag tog bara fram silvertejpet och fick lov att vara lika cool som Fredde Jönsson.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*