Julklappstips

Sara Nilsson | 9/12 - 2018

Då var sista tävlingen gjord för året. Vi var i Åstorp och vädret var tack gode gud med oss. Åstorp är en av få anläggningar som fungerar vintertid för där finns tre ridhus.

Julen står för dörren och alla ska handla julklappar för dyra pengar. Ett nytt schabrak, en ny luva, ett coolt kombinationsbett, en animokavaj eller ett par nya ridbrallor för några tusen. Jag stod på framhoppningen i helgen och hjälpte min elev Clara i 1,10 och 1,20 klassen. Jag reflekterade över hur vissa red omkring i utrustning värd säkert över 50.000kr men ingen av dom kunde ens hoppa rakt, alltså mitten till mitten.

Det kraschades, hästarna sprang på snedden och var på bogarna, bommarna flög, mamman/pappan undervisade och barnen var arga, säkert nervösa och la över alla fel på sin häst. Det höjdes och markbommarna rullades in så många hästar inte ens hade en chans att klara hindret när ryttarna inte var så pricksäkra. – Ligger det på 1,20 nu? En klassiker. Jag tänkte för mig själv för guds skull bara hon inte höjer. Jo då.

Jag har därför lite julklappstips, istället för att köpa massa nya saker önska er något av följande:

Biljett till en clinic, jag själv lär mig bäst av att se andra göra rätt och ta efter det.

Pengar till dressyrträning, det låter hårt men dagens sanning.

En ridhandbok. Hur lång tygeln ska vara för det verkar inte självklart för alla, men framförallt har många en dålig sits. Min egna sits är långt ifrån perfekt och jag tänker på den varje häst jag rider för den en är sak som alltid kan förbättras. Jag rider även minst en häst om dagen utan stigbyglar.

TR, ja ni läste rätt. Såg mycket utrusning som inte ens satt rätt.

En dag hos någon som ni vet kan bättre än er själva och som ni ser upp till. Jag väntar fortfarande på inbjudan från Grevlunda.

En kurs i mental träning, det skulle jag själv vilja ha, ja förutom ett par vantar med värme i, det har jag önskat mig.

Självbiografier av elitidrottare.

Ett gymkort eller träning med PT, nu blir det haters igen men jag ser fler och fler ryttare som borde vara i bättre skick, för din häst skull om inget annat.

En tid hos kiropraktor, hoppar din häst alltid till vänster är det kanske så att du faktiskt är sne, eller har du bara dålig position men då kan du i alla fall utesluta det första.

Varsågoda!

Igår hade vi årets julkalas med mina grymma medarbetare, jag är så tacksam för er alla, no team, no dream!

Robin och Clara var grymma på bowling, jag var sämst och kom sist, inte kul

Vi har investerat i ett larmsystem med kameror på gården, varit så mycket stölder runtomkring oss så vi tycker detta kändes tryggt.

En till häst är inriden och ägarna hade med sig en liten present vid hämtning, alltid kul med nöjda kunder, tack.

Nya arbetsskor till oss, går ett par om året ungefär.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här