Lördag

Sara Nilsson | 15/9 - 2018

Sitter och kollar på terrängen från Tryon, alltså jag hade hellre städat bajja majjor på Sweden Rock än ridit den banan, inte nog med att hinderna är sjukt stora och läskiga, dom rider ju galet fort också. Ett hinder har vattensprinklers bredvid sig, bara tanken att hoppa det finns inte i mitt huvud, jag kommer ju inte ens förbi postlådorna vissa dagar med mina hästar. Sålde en häst till Ludwig Svennerståhl för två år sedan, han frågade om jag hade ridit någon terräng med honom, jag sa att om det räknades den gången han blev rädd för postbilen och hoppade över stengärdet så ja, men det gjorde det inte. Jag tränar med lite fälttävlansryttare nere hos Maria Gretzer, jag tycker dom är coola, håller tummarna för att alla på VM. Anna Nilsson har lovat mig att jag ska få följa med henne och hoppa någon gång ute på Gärds med en snäll stadig springare, får bli en eftermiddag känner jag så man kan ta sig en stadig en innan.

Saker jag undrar över och skulle vilja ha svar på:

  1. När dom går banan får man cykla eller köra moppe då? Banan är ju lång så jag tänker går man eller har man hjälpmedel? Man måste ju ha med gummistövlar eller är vattnet så djupt att det inte ens är lönt med gummistövlar?
  2. Hjälmöverdraget, varför passar det aldrig hjälmen samt varför har dom skärmen uppåt?
  3. Är klockorna vattentäta?

Hörde en intervju med Andrew Hoy, heter han så, fick gåshud när man beskrev sin häst, att han kände sig privilegierad att få rida en sådan häst som den han red på VM (minns inte namnet), exakt så känner jag också med mina bästa hästar, man är aldrig bättre än sin bästa häst. Har reflekterat att dom ”riktiga proffsen” alltid är dom som berömmer sina hästar mest, aldrig hör man dom klaga på sina hästar eller hitta på massa anledningar till att det varför det inte gick bra, tål att tänkas på till alla er som känner sig träffade. Jag är definitivt inga superproffs men jag har slutat lägga över skulden på mina hästar vid dåliga resultat för länge sedan. Apropå VM, är det någon som fixat slipsnål till Fredrik Jönsson? Så man slipper oroa sig för det på onsdag.

Idag var det unghästtävling i Stävie. Chesny 5år e: Cabachon – Cosmeo var felfri och kvalade till Elmia, sjukt fin häst. Jag red även Bob 6år e: Verdi – Cortez med 4fel i 1,20. Var höstens första inomhustävling och hinderna kom som vanligt snabbare än jag trodde, man hinner glömma bort det under utesäsongen. Oompa Loompa debuterade 1,20 med Robin, inte tokigt alls och inga dumheter inne på banan, ett gult kort delades såklart ut på framhoppningen när han blev lite istadig, men inga röda kort i alla fall vilket känns ändå helt ok. Banbyggare var Magdalena Regårdh som hade byggt väl anpassade banor för avd B klasser, hon är själv unghästutbildare så hon vet att vi hellre vill ha 25,80m in i en kombination på slutet än 25m, glada miner hela dagen och Monty var bara försvunnen en gång, såklart när vi skulle lasta om, då var han och köpte kanelsnäckor.

Mathilda och 3åriga Baloubetty e: Balou du Rouet – Cardento – Quidam de Revel – Irco Mena. Mathilda är den som hjälper oss med inridningarna samt rider 3åringarna, hon är helt fantastiskt på det, orädd, lugn och med en grym balans, är väldigt tacksam att ha henne i teamet!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*