Med inspiration av Brene´Brown och min bästis Julia

Sara Nilsson | 5/5 - 2020

Som barn fick jag lära sig att vara modig och inte visa sårbarhet. Fick man stryk i skolan skulle man inte visa att man var ledsen utan man skulle vara modig och inte visa sin sårbarhet för då skulle det hända igen. Nu som vuxen har jag lärt mig att för att vara modig måste man visa sin sårbarhet. Min blogg är väldigt populär på Ridenews, det är ett faktum och jag tror att det just är för att jag genom mitt mod vågar visa mig sårbar. Allt jag skriver om är saker som antingen har hänt mig eller hur mina tankar går kring olika saker. Jag har aldrig dragit in någon annan än mig själv i mina inlägg, aldrig namngett någon utan det är mina åsikter som jag dessutom väljer att stå upp för till 100%. Många gånger, nästan oftast får jag medhåll och dunk i ryggen – Härligt Sara du skriver saker som vi andra inte vågar ta upp offentligt och vi tycker samma som dig men får även hatmail och folk som öppet kommenterar att jag är en narcissist.

Jag har valt att blogga och i och med det kasta mig själv till vargarna, då tänker många säkert på meningen man hörde allt som oftast som barn att – Har man gett sig in i leken får man leken tåla. Absolut, jag är uppvuxen med konstruktiv kritik och det gör mig glad men det är skillnad på det och att vara elak. Jag började aldrig blogga för att jag ville höra hur duktig och bra jag är utan jag valde att blogga för att jag ville dela med mig av mina erfarenheter och tankar om saker som andra inte är tillräckligt modiga för att ta upp offentligt. Jag bär gärna hundhuvudet, ensam. Jag har aldrig förstått innebörden av nättroll, nu gör jag.

Har ni inte tänkt på att det är så mycket lättare att orsaka smärta än att känna smärta? Folk tar även gärna sin egna smärta och bearbetar den genom andra människor. När man inte erkänner sin sårbarhet bearbetar man gärna sin skit genom andra, sluta att vara elak och bearbeta din egna smärta genom andra, det är inte snällt!

Det finns ett enkelt sätt att se på det så jag tar det i en metafor. Inne i en arena finns det flera tusen billiga stolar som folk sitter på och det enda dom gör är att gotta sig i sådana som mig som visar sitt mod och sårbarhet uppe på scenen. Där sitter folk som aldrig någonsin kommer sätta sin fot på scenen och blotta sig själva och sina erfarenheter men sitter gärna på dom billiga stolarna och gör det till ett heltidsjobb att kritisera, döma och vara elak. Om du inte är inne i arenan och får ta stryk från andra för att du försöker vara modig och delar med dig av erfarenheter så är jag inte heller intresserad av att höra dina elaka saker eller feedback om mina erfarenheter.

Jag vill tacka Julia min bästa vän som peppat mig till att visa mod och sårbarhet efter att hon själv upplevt en massa skit och mög och kommit ut ur det som en mental coach och en grymt stark powergirl, du är bäst!

So, vill ni jag ska fortsätta blogga så som jag gör eller vill ni ha dagens outfit på hästarna och visa vilket märke jag har på min hovkrats? It´s up to u!

Varit på öppen bana idag med massa fina hästar, det gjorde mig jätteglad, klart slut!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här