Onsdag

Sara Nilsson | 22/8 - 2018

Vi har hämtat hem Bubblan från Köpenhamns Djursjukhus, hade förväntat mig världens gulligaste scenario där sto och föl återförenas och myser sönder varandra och jag filmar allting, det hände inte, stoet var riktigt sur och sparkade efter fölet, men efter en liten halvtimme gick allt bra och jag kände mig lugn igen.

Veckan har so far inte bestått av några oväntade överraskningar vilket jag känner mig tacksam för, Magnus vår grymma hovslagare har varit och skott hos oss i tre dagar, då blir det såklart mycket hovprat, ska någon skos annorlunda, är skorna jämt slitna, är någons vinklar förbättrade eller försämrade osv osv. Vi försöker att keep it simple så länge som vi kan, tids nog behöver dom troligtvis lite extra hjälp. Tex har våra 4åringar bara skor fram, bakskor brukar dom få på våren som 5åringar, unghästarna på betet värkas ungefär var 3e månad och fölen ses över varje gång.

Sitter och ska anmäla tävlingar, är lite pussel med så många hästar, många är på Champion of the Youngsters, jag hade gärna åkt dit men med min släng av Asbergers klarar inte av att anmäla på 30 sekunder, dessutom tror jag inte mina nerver hade klarat av att åka på meeting med 4åringar, jag klarar ju inte ens av att se en gaffel i knivlådan. Har anmält intresse för en internationell tävling, det börjar bli dags att släppa sargen nu känner jag. Snart är det september och då är det dags att sätta igång 3åringarna, det är bland det roligaste jag vet, att hoppa in dom, kan knappt bärga mig, dom är inridna men jag är så förväntansfull på vad dom är för individer. Är dom: Snälla? Arbetsvilliga? Känsliga? Stökiga? Talangfulla? Lättlärda? Tröga? Smarta? ja listan kan göras lång. Just nu är det 3st som ska hoppas in: Baloubetty e: Balou du Rouet – Cardento – Quidam de Revel, en tjej med mycket humör det har vi redan sett, löshoppar helt sjukt bra, lite för försiktig så vi har bara hoppat lågt och 3års Test för henne var aldrig aktuellt pga av det. Sen har vi Bläs, ja hon kallas det för vi visste inte vad hon hette när hon kom e: Conthinder – Electro – Tabac – Lansiär, ägare: Familjen Bladh, samma som ägde Castello, hoppas det blir en lite roligare histora för dom med denna häst, Bläs hoppar grymt men är definitivt ett bokstavsbarn precis som Vita som hon för övrigt är kusin med, är gudasnäll att rida, en riktig arbetsmyra men så konstig i hanteringen, går inte ens att titta på bakbenen, då slår hon, blir hon stressad väver hon, men vad hon gör på sin fritid bryr jag mig inte om, hon hoppar fantastiskt! Sen har vi Tore e: Cabachon – New Balance, uppf och ägare: Ulrika Lorentzson, Tore hoppade 8-8 på 3års Testet och hoppar grymt bra, han verkar vara en snäll lite lat valack men det kan definitivt ha ändrat sig över sommaren.

Imorgon är det Maria Gretzer träning med tre st så idag har kan ridit alla utan stigbyglar, att komma oförberedd är aldrig ett alternativ.

Nu borde jag städa huset men det kommer jag inte göra, här är egentligen inte smutsigt men jag är lite av en pedant, inte så folk kanske märker det kanske men jag är riktigt ordningssam och gillar inte när kuddarna ligger snett tex, jag har en hund, Sally, en chihuahua, hon är väldigt renlig så vi passar bra ihop. Jag skriver gärna listor, packar långt innan jag ska åka någonstans och är har aldrig varit försenad till något, dessutom vaknar jag av mig själv 5,10 varje morgon och behöver ingen väckarklocka, känner att det låter lite crazy nu när jag skriver om det men då får de väl vara det, dom som känner mig vet även att jag gärna skickar sms och svarar på mail mellan kl 5-6 på morgonen, ibland kan man låtsas att man kommit hem från krogen kl 5 på morgonen och dra iväg ett sms bara för man inte ska låta tråkig, sist jag var ute till kl 5 var nog när jag bodde på Strömsholm 2004 och jag och min bästa kompis Julia åkte in till Stockholm på helgerna för att festa, det var tider det, sist jag var på nattklubb i Sverige var för några år sedan, då beställde jag en shot Pepino Peach, då sa bartendern att dom tog slut 2006, sen dess har jag och min Henri Lloyd seglarjacka från tidigt 2000 tal hållt oss hemma.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*