Söndag

Sara Nilsson | 12/8 - 2018

Vaknade upp med ont i halsen i morse och tänkte jag sjukskriver mig, said no egen företagare ever, idag var jag dessutom själv i stallet. Vickie jobbar sällan helg utan mån-fre och Robin var ledig. Vi har bara 13 hästar på box just nu så det är piece of cake, i september kommer tre och fyraåringarna in och då är det inte lika lugnt. Jag har inga problem att vara själv någon dag ibland, då går jag i min egna lilla värld och gör saker i min egen takt, dock orkar man inte rida när man är själv, när alla boxar är mockade och morgonstalltjänst klar då är kl nästan lunch och då börjar de om: hagbyte, lunchmockning, fodring, FM gänget till skritten, osv, men alla hästarna har jobbat på fint hela veckan så dom förtjänade en ledig dag.

Blev en hel del pauser och scroll idag på morgonen, såg ett delat inlägg på Facebook där en flicka spelade fiol och var helt outstanding, jag spelade piano i tre år när jag var barn, otippat jag vet men Farmor ville så gärna och jag fick ärva hennes piano till mitt stora förtret, det enda som var bra med att spela piano var att jag fick gå ifrån mattelektionen för pianolektion, såhär i efterhand hade det nog varit bäst att dom hade behållt mig på mattelektionen med tanke på att jag fortfarande räknar på fingrarna. Något som också tåls att berätta är att jag mer eller mindre är tondöv, jo ni läste rätt, fattar ni då hur svårt det är att spela piano när man inte knappt hör när det blir fel, Eva min pianolärare som var väldigt sträv frågade ofta om jag inte hörde när det blev fel, jo sa jag, man vågade ju inte säga något annat. 1995 blev jag och min kompis Emilia tvingade att spela Nu tändas tusen juleljus på skolavslutningen i kyrkan, det var en hemsk upplevelse, Emilia som var mycket bättre än mig spelade melodin och jag fick kompa för jag var så dålig, kompa heter det så? När man spelar samma sak om och om igen och den andra spelar melodin, jag spelade såklart fel och förnedringen var brutal, mycket värre än när dom äldre killarna kallade mig planken och flaggstången. Mamma var snäll och försökte rädda situationen efteråt med att säga att det var förbjudet att klappa händerna i kyrkan, lite konstigt eftersom det applåderades när de andra barnen framfört sina uppträdande, Mamma hon är snäll hon, efter denna förnedring slutade jag helt med piano och återgick till att vara triangeln eller gurkan på musiklektionerna och musiklärare Mats berättade för mig att man inte kan vara bra på allt, tack Mats du var en bra lärare!

Ett av våra årsföl, Bubbleroom ”Ronny” e: Conthargos – Magic Park – Cuper – Cardento, mamman är 4år och hoppade 9-9 förra året på 3års Testet, ser fram emot att sätta igång henne samt se vad det kan bli av denna lilla sötnos.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*