Söndagsfunderingar

Sara Nilsson | 28/10 - 2018

Allt handlar nu för tiden om marknadsföring av sig själva. Jag tycker själv jag är väldigt duktig på det på sociala medier. Som egen företagare i en bransch med mycket konkurrens måste man visa sin nisch. Jag har arbetat som egen företagare sedan jag tog studenten. Mycket av det jag visar på sociala medier ja förutom alla dumma konstiga grejor är ren marknadsföring för mitt företag som jag är väldigt stolt över. Jag började med att rida in massa galningar, tävla gamla fullblod osv. Efter 15år står jag nu med fantastiskt fina hästar i stallet med grymma pålitliga hästägare och att det blivit så är endast pga hårt arbete och att jag har en öppen och ärlig kommunikation om varje häst. Jag är väldigt noga med att alla mina hästägare behandlas lika, alla hästar tävlas lika mycket, får lika mycket omnämnande i sociala medier och jag favoriserar ingen (ja förutom min Vita bästis då, men de vet redan alla) . Såklart genom åren har man haft någon galen hästägare som inte varit riktigt klok men annars är jag väldigt besparad ifrån det, vi kan kalla det är jag är människokännare, skämt åsido, fast egentligen inte.

Något jag dock ofta förundras över på sociala medier är vissa statusuppdateringar, jag har personligen lite svårt för:

”Varför skulle detta hända mig? Blir så jäkla ledsen”

”Äntligen! Så sjukt glad, detta har jag väntat på”

”Snart händer det grejor, sååååå förväntansfull”

Kommentarerna på dessa blir ofta – Men vad har hänt gumman? – Styrkekramar. En massa hjärtan. – Grattis. – Wow vad kul, vad har hänt? Men kom igen, skriv ut vad som hänt för det enda du vill är att folka ska fråga. Har man sagt A får man säga B annars skriv inget alls.

”Mangochutney från scratch och hemmagjort surdegsbröd” (med bild till) . Blir trött bara att se dessa bilder, vi vet redan att du är Fröken Duktig sen innan då din Facebook endast består av husfrubilder, vi bryr oss inte heller om att du storstädat, bakat ekologiska kanelbullar eller köpt en ny dammsugare.

Folk som delar minnen. Har man bröllopsdag, varit med på OS, träffat Bruce Springsteen, vunnit något riktigt stort ok fine dela på, men ingen bryr sig om när ditt barn/djur lekte i höstlöven för 3år sedan, ingen mer än dig själv kan relatera till det ändå, kolla på bilden själv, det räcker. Många tjejer delar också ett minne om dom får upp en riktigt snygg bild på sig själva, got ya, jag är smart jag fattar, men det är grymt, dela på, mer girlpower på sociala medier.

Bild från sjukhus, gärna på armen man har dropp i och med texten ” Det blir inte alltid som man tänkt sig”. Offerkofta AB. Respektlöst mot folk som faktiskt är riktigt sjuka i livshotande sjukdomar och det enda dom vill är att slippa sjukhus.

Folk som förskönar något:

”Fantastisk häst, bara lite rutin som saknas sen blir vi farliga” (film utan ljud på häst som hoppar hinder nr 1-3 och är i alla) Fast nej, din häst stod i hörnet och var istadig jag såg det, sen missade två distanser och höll på att ramla av. Skriv som det är istället, det är coolare.

”Underbar dag med familjen på Österlen” (barnbild) Nope, jag såg er på Cafe´Annorlunda, då sprang ditt ena barn omkring halvnaken och tog andra gästers kakor, din man var mer än salongsberusad och klockan var bara 15,00 och ditt andra barn skrek så högt att du var tvungen att gå ut.

Statusuppdatering söndag: ”Måndagsångest” (bild på seriefigur som kräker), byt jobb!

Långa historier: ”Idag skulle jag fodra, då var fodret slut och jag fick fylla på. Sedan skulle jag mocka, då började det regna och jag hade ingen regnkappa. Efter det blev det långfrukost med min vän som är och hälsar på. Vi red sedan ut i det fina vädret och då såg vi en älg, hästarna blev rädda men det gick bra, bla bla bla bla” Jobbigt med för långa inlägg om ointressanta saker.

Särskrivningar. ”Har köpt ny hund mat, Knut blev super glad, ikväll ska jag äta kokos toppar och skum tomtar”, blev helt nervös bara av att skriva det.

” Så himla glad för min häst idag var vi i skogen och red den uppförde sig fint ikväll blir det chips och dip gött” Ja ni fattar nog denna själva.

”Då var man färdigtränad för idag” Bild på rundan man sprungit. Tycker det är coolt med folk som försöker gå ner i vikt/komma i form som tränar och lägger ut för där vet man att dom verkligen kämpat för att tex springa dom när 2km, men att lägga ut att varje gång att man sprungit 4km är endast för man ska verka bror duktig, gärna kl 23 på kvällen också efter dom nattat ungar och storhandlat vilket dom såklart också skriver.

”Stoppa tiden” ( gammal barnbild)

Suddiga och dåliga bilder, gärna på häst som hoppar

Semesterbilder flera gånger om dagen, lägg ner telefonen du är på semester.

Slow motion filmer på allt, värst är nog på häst som löshoppar.

Filmer utan ljud eller tillagd musik.

Bild när man kör bil, olagligt och bara idioti.

Folk som lägger upp film/bild när dom rider utan hjälm, puckon.

Bilder som tagits av fotografer där vattenstämpeln är kvar. Det måste man ju fatta själv att det inte är ok, el?

Värst av allt, folk som tar bilder på begravningar och lägger ut. Fruktansvärt respektlöst. Sätter mig in tanken när man går fram och tar farväl och ska lägga en blomma på kistan och sen tar upp sin mobil för att knäppa av ett kort, nej tack, not classy.

 

Nu till statusuppdateringar jag gillar:

Roliga bilder/filmer, folk som bjuder på sig själva.

Fina vackra bilder

När något stort hänt i ens liv, allt ifrån att våga ta det där steget i livet man inte vågat innan till att göra något man verkligen är stolt över, en tävlingsrunda, man satte något på träningen som inte funkat innan, sprang 1mil för första gången, det kan vara vad som helst.

Nu ska jag kolla på Hem till Gården på playen. O yes I love Emmerdale, följt det i över 10år, så otroligt mycket som händer i den lilla byn, det bästa är såklart att man kan missa en hel veckas avsnitt men ändå har inget hänt i stort sett.

Jag har ju inga barn så jag kör en på Belles Rocket e: Calido´s Son – Balou du Rouet – Cardento – Maraton, mamman är helsyskon med Bianca. ”Dom växer upp så snabbt”

Trevlig kväll!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här