Vilken vecka

Sara Nilsson | 19/8 - 2018

Rundar av denna fantastiska vecka med en avramling på tävlingen idag, tror inte jag ramlat av på tävling på säkert 10år. Min finaste bästa vän skulle bara hoppa en 1,35 idag eftersom hon var så fruktansvärt duktig förra tävlingen, kändes väldigt fräsch och pigg på framhoppningen, lite väl pigg dock, när hon är för pigg övergår det i lite stress och hon andas inte och blir kort i galoppen med kort hals, lång kropp och struttig galopp istället för lång hals och kort kropp, dessutom blir hon lite bakskygg,. När hon är sånn måste jag sitta av och låta henne gå ner i andning ca tre ryttare före mig innan jag går in på banan, känslan var super, hon var inte i en bom och jag tyckte jag red ganska bra (jag är väldigt sällan nöjd med min egna ridning, nöjd är ett farligt ord i denna sport), var en tidshoppning med jokerhinder, en ensam vågplanka i luften, kände att jag låg lite plus och istället för att spänna bågen sätta tillbaka ett steg till och sitta upp med sitsen så kör jag en ”löshoppning” som Maria Gretzer brukar säga till mig, så som jag kan göra med unghästarna, drop the reins och ligger lite på halsen, nähä du sa pärlan och stannade och jag slog en volt, typiskt, blir så arg på mig själv. Hon är lite av ett bokstavsbarn så hon fick lite panik och lösgalopperar säkert fem varv runt banan innan hon snällt ställde sig vid utgången och fick en morot av mig, stackars pärlan, som tur är skadade hon inte sig, då hade jag aldrig förlåtit mig för att jag red som en tattare! Jag slog mig inte alls, var bara stoltheten och självförtroendet som fick sig en törn och rumpan blir kanske lite blå i värsta fall.

Possan 8år e: Crelido – VDL Campbell debuterade 1,35 idag med ett nedslag, så himla nöjd med henne, hon hoppade superfint, hoppade jag jokern? Knappast. Får träna en del på ensamma bommar i luften innan jag gör det igen kan jag ju säga. Känner jag Maria rätt kommer jag få hoppa det redan på träningen på tors.

Igår var vi iväg med 5åriga Diddi och 6åriga Hugo, Diddi felfri 1,20, hoppade super men där är jag inte alls nöjd med min ridning, blev ofta klar sent ur sväng, benen var inte intill och jag borde helt enkelt ridit bättre överallt. Hugo var felfri 1,30 och hoppar alltid galet bra och där är jag helt ok nöjd med ridningen faktiskt, han var väldigt pigg och sprang lite på sniskan och sparka lite som han alltid gör, en riktig lirare är vad han är den där Hugo men är en fantastisk individ och älskar att showa!

Som lite pricken över i:et denna vecka gick jag in på Ica med gylfen öppen ikväll, såklart såg jag det när jag kom hem, amen kom igen nu livet lite medvind tack!

Tur inte mina ljuslila trosor syntes iallafall, man får va glad för det lilla denna vecka

Imorgon är det måndag, jag gillar måndagar, en nystart, måndagar är även den dagen jag alltid äter nyttig frukost i hopp om att det ska vara för alltid, har jag tur varar mitt nyttiga liv till tisdag lunch, aldrig någonsin har den varat längre, så imorgon blir det avokado på knäckebröd och ev havregrynsgröt utan socker, idag är det söndag, jag har ätit två hamburgare, en skumbanan, en kärleksmums, två vita frallor och druckit 1liter äppelmust, riktigt fint det.

Hugo Boss, he´s all I ever wanted

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*