Äntligen vår i Norrlands hjärta ;)

Sofia Eriksson & Vladimir Drybcak | 26/4 - 2019

Fåglar som sjunger , gröna knoppar, sol som värmer, ån som forsar -jublar att från isen blivit fri. 
Våren har kommit till Gårdtjärn, varm och vänlig.

Hästarnas pälsar blänker – den sista resten vinterpäls putsas bort.  Vinterskor, snösulor och broddar är plötsligt ett minne blott och vi går mot årets bästa tid. Ljusets och värmens tid, en tid vi hungrat efter i många månader efter en snörik lång vinter.

Det är inte bara vi tvåbenta som jublar över att ridplanens sand nu kan beträdas i alla gångarter. ( Vi har fått hålla våra tungor rätt i mun när underlaget från slutet november till början av april varit antingen is-eller snötäckt. )
Så här i slutet av april har lägdorna (ängarna) torkat upp tillräckligt för att välkomna ett och annat pass med vidsträckt galopp.
Grönskan har dock bråttom, senare i sommar ska gräset slås för hö, så vi får passa på nu när våren är ny. 😉

I höstas investerade vi i en drönare och under vintern har vi kunnat filma lite sporadiskt. Men nu har den fått komma fram på riktigt och vi har börjat introducerat den för hästarna.
Häromdagen passade vi  på att just rida och filma nere på fälten med Furia VLR.  (P.R.E-hingst f:16 som ägs och rids av Sofia -alltså mig 😉
”Furi” var lite skeptiskt till den stora flygande flugan som prompt skulle följa efter oss, men alltefter så slappnade han av allt mer. Duktiga lilla älskade häst <3

Efter lite klipp och klistra så blev det en video av det hela , och så här kommer den 😀

 

Med önskan om en trevlig helg!
Vårliga hälsningar / Sofia 😀

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*